Petrićevac: Školarci dobili “učionicu u prirodi” (Foto)

Objavljeno: 11. 10. 2017 u 15:26h

Načelnica Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Natalija Trivić i direktorica Osnovne škole “Miloš Crnjanski” Vesna Banjac, danas su ozvaničile završetak projekta uređenja “učionice u prirodi” u dvorištu ove škole u naselju Petrićevac.

Riječ je o projektu koje je realizovalo udruženje građana “Budi drugačiji” i Gradska uprava. Takođe, ovom prilikom je ozvaničen i završetak radova na uređenju dvorišta i izgradnji zaštitne ograde oko sportskog terena.

“Grad je sufinansirao projekat uređenja učionice u prirodi. To je samo jedan od 14 projekata, podržanih na javnom pozivu za projekte udruženja građana koji imaju za cilj ostvarivanja prava djece”, istakla je ovom prilikom načelnica Trivić.

Osim toga, ona je podsjetila da je Gradska uprava ranije podržala više projekata u ovoj školi, a jedan od njih je i uređenje sportskog igrališta.

Direktorica škole Vesna Banjac se zahvalila Gradskoj upravi koja je prepoznala potrebu da se uredi školsko igralište, kao i udruženju „Budi drugačiji“ i  aktivisti ove organizacije Drašku Stanivukoviću.

“Gradska uprava je prepoznala potrebe osnovnih škola i pomaže nam u realizaciji projekata čiji je cilj poboljšanje uslova školovanja naših đaka”, istakla je ona i dodala da su gradske vlasti ove godine pomogle i projekat uređenja područne škole u naselju Motike.

Draško Stanivuković, koji je ujedno i odbornik u Skupštini Grada, naglasio je da je ovaj projekat realizovan uz entuzijazam mještana Petrićevca i podršku Gradske uprave.

“Zajedno sa učenicima ranije smo posadili 250 sadnica u dvorištu škole, a u saradnji sa Gradskom upravom, ograđeno je i sportsko igralište”, istakao je Stanivuković.

Izvor: banjaluka.net

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/petricevac-skolarci-dobili-ucionicu-u-prirodi-foto/||claudebot