Obuka otvara 80 radnih mjesta

Objavljeno: 11. 10. 2017 u 19:21h

Kroz projekat “Osposobljavanje nezaposlenih lica prema potrebama poslodavaca u sektoru metal” biće obezbijeđena obuka za 80 nezaposlenih za zanimanja u metaloprerađivačkoj industriji.

Ugovor o realizaciji tog projekta juče su potpisali predstavnici Gradske razvojne agencije (CIDEA), Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća RS i firmi u kojima će po završetku obuke biti zaposleni ti radnici.

Direktor CIDEA Mario Milanović kazao je da će obuka trajati pola godine.

“Osposobljavanje će biti izvođeno u saradnji sa Mašinskim fakultetom i Tehničkom školom, u pogonima privrednika koji učestvuju u ovom projektu za zanimanja kao što su CNC inžinjeri, varioci i slično” – kazao je Milanović.

Napomenuo je da je vrijednost projekta 137.343 KM te da su novac obezbijedili svi učesnici u projektu.

Direktor Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća RS Marinko Đukić je rekao da na ovaj način podržavaju razvoj privrede.

“Kroz obuku ćemo pomoći lokalnim poslodavcima u tom sektoru da obezbijede kvalitetne kadrove” – kazao je Đukić.

Iz firme VIS poručuju da postoji ogromna potreba za kvalitetnim kadrom te da sami obučavaju radnike.

“Ponuda radne snage je veoma loša a mogli bismo zaposliti dosta više radnika. Ovo je prilika da obezbijedimo stručnu radnu snagu” – kazao je predstavnik firme Milenko Ritan.

Izvor: Glassrspke/V. P.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/obuka-otvara-80-radnih-mjesta/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])