Obavezno priključivanje na gradski vodovod

Objavljeno: 11. 10. 2017 u 19:01h

Gradsko preduzeće “Vodovod” poziva stanovnike naselja u kojima je izgrađena sekundarna vodovodna mreža da podnesu zahtjev za priključenje i tako riješe snabdijevanje vodom u svom domaćinstvu.

Prema podacima iz “Vodovoda”, u proteklih nekoliko godina zahvaljujući ulaganjima grada i ovog preduzeća primarna i sekundarna vodovodna mreža, kao i rezervoari, izgrađeni su u naseljima i mjestima koja godinama nisu imala pristup gradskoj vodovodnoj mreži.

“U ovoj godini u funkciju su pušteni cjevovodi u Kosovskoj i Podgoričkoj ulici, naseljima Prijakovci i Tunjice, a u planu je da se do kraja godine završi izgradnja cjevovoda u ulicama Braće Kukrika, Dujke Komljenovića i Prištinskoj, te u dijelu naselja Kuljani” – rekli su u “Vodovodu”.

Vodovodna mreža izgrađena je u proteklih nekoliko godina u prigradskim naseljima Potkozarje, Karanovac, Piskavica, Verići i Mišin Han.

“Odziv stanovništva za priključenje na pomenute vodovodne mreže nije zadovoljavajući. Proširenjem distributivne mreže stekli su se uslovi za kvalitetno rješavanje pitanja snabdijevanja vodom velikog broja stanovnika koji su do tada vodu koristili iz bunara i iz seoskih vodovoda, zbog čijeg su lošeg stanja i građeni novi cjevovodi” – objasnili su u “Vodovodu”.

Kako su rekli, u izgradnju ovih cjevovoda uložena su značajna sredstva, a iskorišćenost kapaciteta veoma je mala, što može predstavljati potencijalni problem.

Prema njihovim riječima, u naselju Potok vodovodna mreža je završena 2016, a pušten je u funkciju tokom 2017. godine.

“Ovdje se očekuju 64 nova priključka, a do sada su podnesena  samo 24 zahtjeva za priključenje. Od ukupnog broja podnesenih zahtjeva realizovano je njih 12, dok se četiri zahtjeva ne mogu realizovati zbog svog visinskog položaja” – kazali su “Vodovodu”.

Pozivaju sve potrošače iz tog, ali i ostalih naselja koji ispunjavaju sve uslove za priključenje na gradsku vodovodnu mrežu da to i učine.

Problemi

Mali broj priključenih potrošača na novoizgrađenim cjevovodima može uticati na održavanje kvaliteta vode za piće, te dovesti do pojave ilegalnog priključenja potrošača na mrežu.

“Samim tim može negativno uticati na poslovanje preduzeća koje isporučuje vodu i stvoriti problem u odnosima prema ostalim legalnim potrošačima” – rekli su u “Vodovodu”.

Izvor: Glassrpske/Sanja Amidžić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/obavezno-prikljucivanje-na-gradski-vodovod/||claudebot