Banjaluka: Porodici Đukić potrebna pomoć dobrih ljudi!

Objavljeno: 11. 10. 2017 u 10:29h

Porodica Đukić iz banjalučkog naselja Kuljani dokaz je kako se život preko noći može promijeniti iz korijena i postati borba za goli opstanak.

Mladi bračni par Dragana (35) i Radijan (33) skućili su se, stekli djecu, Saru (10) i Jovana (2,5) i uživali u idili koju su sami stvorili. Na žalost, to je bilo kratkog daha.

Dvogodišnjem Јovanu otkrivena je leukemija, a nedugo potom njegov otac Radijan jedva je preživio rupturu srčane aorte. Iako je do tada bio zaposlen, više ne može da radi. Ova porodica sada nema nijedan izvor prihoda.

“Sa nepune dvije godine Jovanu je ustanovljena leukemija. Ništa nije ukazivalo na to, samo je odjednom dobio temperaturu, otišli smo ljekaru, urađeni su mu nalazi koji su bili katastrofalni. Liječen je u Kliničkom centru, na onkologiji, a sada je na tzv. terapiji održavanja – svake četiri sedmice ljekari mu rade lumbalnu pukciju, odnosno bodu ga u kičmu. Svakog ponedjeljka vadi krv, pa tako pratimo stanje, koje još varira”, priča majka Dragana i dodaje da Jovan naredne dvije godine mora da pije lijekove koji mjesečno koštaju 90 evra.

Saznanje da dvogodišnji sin Јovan ima leukemiju, bio je šok za cijelu porodicu. Nakon liječenja u Banjaluci, otpušten je iz bolnice. Polako se oporavlja, ali terapiju mora da nastavi još dvije godine. Za nezaposlene roditelje to je veliki izadatak.

“To je bio šok. Dijete je bilo zdravo, odjednom se razboljelo, to je bio šok za sve nas. Terapija košta 400 do 500 evra mjesečno”, kaže Јovanova majka Dragana.

A onda, nedugo potom, uslijedio je još jedan “udarac”. Radijanu je pukla srčana aorta, zbog čega je hitno prebačen u Tuzlu, gdje je uspješno operisan. Međutim, stanje se pogoršalo i naredna dva mjeseca bio je u komi. Zbog čestog postavljanja tubusa, Radijanu je oštećen i dušnik.

“U februaru je osjetio nagli bol u grudima i ispostavilo se da mu je pukla aorta. Helikopterom je hitno prebačen za Tuzlu i samo 20 minuta ga je dijelilo od smrti. Tamo je operisan i bio je u teškoj komi dva mjeseca. Nakon toga, prebačen je na intenzivnu njegu u Banjaluku, a kasnije na palijativno odjeljenje u Gradišci, gdje je sve vrijeme bio na aparatima”, kaže Dragana.

“Što se srca tiče, to je riješeno. Sada je problem grlo, dušnik, jer ne dolazi kiseonik do srca i pravi mi problem, tako da imam velike ubrzaje srca 180, 200, zbog čega pijem najjači lijek”, kaže Radijan.

Radijana čeka operacija u Sremskoj Kamenici, koja košta 16 000 evra, a to je za Đukiće velika suma novca.

“Ne znam kako uspijevamo sve da pokrijemo… Pomažu nam dobri ljudi i hvala im na tome. Živimo, ali ne znam ni ja više ni kako, ni dokle”, priča Dragana.

Ukoliko želite da pomognete porodici Đukić, sredstva možete uplatiti na žiro račun otvoren u NLB banci na ime Dragane Đukić.

  • Dragana (Stanislav) Đukić
  • Kuljanska 1/6
  • 78 000 Banjaluka
  • Broj žiro računa je: 5620998137498110
  • Broj deviznog racuna je:
  • IBAN: BA395620998141365985

Izvor: srpskacafe.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-porodici-dukic-potrebna-pomoc-dobrih-ljudi/||claudebot