Policija će provjeriti navode o banjalučkom lažnom humanitarcu!

Objavljeno: 10. 10. 2017 u 20:03h

Nakon što je Mirko Majkić u medijima prozvan kao lažni humanitarac, a nije porekao da je novac za liječenje Milane Gajić potrošio na žurku, probudila se i policija.

Iako volonteri udruženja “Budi drugačiji” tek planiraju da ga prijave, priča se već pročula u Policijskoj upravi Banjaluka. Tamo obećavaju da će i bez zvanične prijave konačno napraviti prvi korak.

“Policijska uprava Banjaluka nije zaprimila zvaničnu prijavu, s tim da će se sredstva javnog informisanja provjeriti, preduzeće se potrebne radnje u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja”, navela je Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banjaluka.

Motiva da prijave Majkića imaju i u organizaciji “Četiri plus”. Pošto Majkić nikada nije imao registrovanu humanirarnu organizaciju, on ih je, kažu, ubijedio da potpišu ugovor sa organizacijom “Zdravo da ste”, kojima je navodno planirao da donira 2. 000 maraka koje je dobio iz kabineta premijerke.

Udruženje “Četiri plus” mu je te pare dalo u ruke, a on ih, pričaju, nikada nije uplatio. Osim toga, zbog njega su, kažu, imali i dodatne troškove.

“Nakon nekog vremena stigla je tužba od udruženja “Zdravo da ste” da nije isplaćen novac od nekih 700 maraka koje je on dogovorio sa njima, tako da je udruženje “Četiri plus” moralo da mimo te 2. 000 koje je uručilo na ruke gospodinu Majkiću, koje je trebalo da ode udruženju “Zdravo da ste”, uplati još 700″, pojašnjava Adriana Basara, član Udruženja “Četiri plus”.

Pravna procedura se, priča Basara, morala poštovati, a Majkić je poslije izgubio svaki kontakt sa ta dva udruženja.

Na pozive ATV-a Majkić danas nije odgovarao, ali je na svom Fejsbuk profilu objavio da na novo hodočašće koje je najavio zbog uvreda u medijima neće ni krenuti.

Građani tu priču slušaju u nevjerici.

Ta priča još više je poljuljala povjerenje građana da humanitarna pomoć odlazi u prave ruke. Da to povjerenje vrate, volonteri će se boriti osnivanjem Saveza humanitarnih organizacija. Prvi na listi zahtjeva biće im izmjena propisa o načinu uplate novca za pomoć i liječenje i to isključivo pravnim licima.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/policija-ce-provjeriti-navode-o-banjaluckom-laznom-humanitarcu/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot