Umičević traži zakonski okvir za humanitarne akcije

Objavljeno: 9. 10. 2017 u 18:13h

Nažalost, humanitarne akcije su postale privatni biznis od koga ljudi žive i zloupotrebljavaju dobrotu drugih ljudi.

Nećemo govoriti o imenima, a sve je počelo od situacije u Srbiji kada se čitava zemlja podigla na noge da skupi potrebna finansijska sredstva za djevojčicu koja nažalost nije preživjela, a roditelji su zadržali novac.

Isto se desilo i u Republici Srpskoj, gdje porodica nije zvanično prikazala koliko je finansijskih sredstava prikupila, i sada navodno daje novac kome hoće i koliko hoće, što je nedopustivo.

Najnoviji primjer je i prikupljanje humanitarne pomoći koja je potrošena na gala žurku, a ako ima imalo pravde nadam se da će biti zadovoljena.

Država nema nikakve ingerencije da kontroliše te organizacije i udruženja građana koja niču kao pečurke poslije kiše, kao ni akcije „Pomozimo djeci Kosova“, te „Hljeb od tekstila“, pa kasnije taj tekstil završi u second hand šopovima.

Mislim da je toga dosta i da država mora da se uključi i što prije usvoji zakon o pomoći i plaćanju liječenja, jer je ovo prešlo sve granice.

Zašto tu nema Crvenog krsta koji treba da se bavi humanitarnim radom, a ne ta takozvana udruženja. Predlažem ljudima da ne uplaćuju novac udruženjima i organizacijama, već da to urade lično kome je pomoć potrebna. To ću i sam raditi, jer što bih davao drugima da daju, kada to mogu uraditi i sam, lično.

Saopštenje za javnost
Odbornik u Skupštini grada Banjaluka

Marinko Umičević

Izvor: Blmojgrad/Igor Požgaj

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/umicevic-trazi-zakonski-okvir-za-humanitarne-akcije/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])