Ključevi grada vraćeni gradonačelniku (Foto)

Objavljeno: 9. 10. 2017 u 14:56h

Povodom završetka Nedjelje djeteta, mali gradonačelnik Vojin Šajić i njegovi drugari iz Osnovne škole “Zmaj Jova Jovanović” danas su vratili ključeve grada gradonačelniku Igoru Radojičiću.

Učenici su „referisali“ gradonačelniku šta su radili tokom Nedjelje djeteta i kako su „upravljali“ gradom. Ujedno, gradonačelnik Radojičić je dobio i poklone u vidu učeničkih radova, na kojima su učenici izrazili svoja prava koja imaju kao djeca, kao što su pravo na školovanje, na igru, druženje i slično.

Gradonačelnik Igor Radojičić je svima zahvalio na učešću u ovoj lijepoj manifestaciji, te pozvao učenike iz OŠ „Zmaj Jova Jovanović“ da sutra zajedno otvore igralište koje je izgrađeno u okviru vodenog parka Akvana.

Inače, tokom Nedjelje djeteta organizovane su brojne manifestacije za djecu u okviru projekta Čarobni grad.

Podsjećamo, Nedelja djeteta je prilika da se ukaže na obavezu poštovanja Konvencije UN-a o pravima djeteta. Konvencija o pravima djeteta je međunarodni dokument, usvojen na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija 1989. godine, a sadrži univerzalne standarde koje država potpisnica Konvencije mora garantovati svakom djetetu.

Izvor: banjaluka.net

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/kljucevi-grada-vraceni-gradonacelniku-foto/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])