Slikovnice donijele pregršt osmijeha na lica mališane vrtića “Naša djeca”

Objavljeno: 6. 10. 2017 u 11:06h

Darivanjem slikovnica predstavnici “Glasa Srpske” usrećili su veliki broj djece koja borave u vrtićima Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, a juče su obišli i obdanište “Naša djeca” i mališanima izmamili osmijehe.

Nakon 22. sajma knjige, koji je u organizaciji “Glasa Srpske” održan proteklog mjeseca, ova medijska kuća se rado sjetila djece koja stiču predškolsko iskustvo.

“Glas” je i ranije pokušavao nakon sajma da skupi knjige prilagođene djeci, pa smo lani darovali štićenicima Dječijeg doma “Rada Vranješević” veliki broj knjiga, a ove godine smo se odlučili za Centar. Drago nam je što smo kroz razgovor uvidjeli da će slikovnice biti korisne za djecu”, rekla je rukovodilac Sajma knjige Petra Ivić.

Ni direktorka Centra Jelena Kurtinović nije krila zadovoljstvo, naglasivši značaj koji za djecu, ali i za vaspitače imaju ovakvi gestovi.

“Dar je koristan za svakodnevni rad i unapređenje vaspitno-obrazovnog procesa ove ustanove. Vaspitači su dobili komplete slikovnica zahvaljujući kojima će mališani moći da saznaju više o životinjama i svakodnevnom okruženju. Vaspitači su kreativni i ovo će biti izuzetno didaktičko sredstvo za kvalitetniji rad”, rekla je Kurtinovićeva.

Njena pomoćnica Mira Galić je, pored želje da zahvali “Glasu Srpske”, imala i poruku za roditelje.

“Vrtić je prvo mjesto i stepenica gdje treba da dođe ova knjiga, gdje se prave prvi koraci i saznanja o knjizi i pisanoj riječi. Da bi dijete znalo procijeniti kako da spozna svijet oko sebe, ono mora da čita i da priča, jer će tako razvijati govor i emocije, dakle socijalnu svijest, što je ključ zdravog funkcionisanja. Zato, molim roditelje da uzmu djecu u krilo i pročitaju im slikovnicu, da razgovaraju s njima, a ona će im to vratiti osmijehom i ljubavlju”, kazala je Galićeva.

S obzirom na to da je u toku Nedjelja djeteta, Centar je organizovao niz aktivnosti s ciljem podsticanja kreativnosti, u okviru kojih su dječije rukotvorine 4. oktobra krasile štandove na Trgu Krajine.

“Ježeva kućica”

Predstavnici Centra su izrazili želju da, zbog njegove bogate istorije, bude saniran vrtić “Ježeva kućica”.

“To je prvi vrtić u kom se počelo odvijati institucionalno bavljenje predškolstvom, datira iz 1949. godine i u veoma je lošem stanju. Mislimo da bi bilo lijepo i plemenito da grad uloži novac u rekonstrukciju i dogradnju objekta koji bi bio svojevrstan spomenik i podsjetnik institucionalnog bavljenja školstvom u Banjaluci”, rekla je Kurtinovićeva.

Izvor: Glas Srpske / Autor: Jovan Škrbić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/slikovnice-donijele-pregrst-osmijeha-na-lica-malisane-vrtica-nasa-djeca/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])