“Demofest” u trci za prestižnu nagradu najboljih evropskih festivala

Objavljeno: 6. 10. 2017 u 16:32h

Banjalučki “Demofest”, najveći regionalni festival demo bendova i ove godine se našao na “UK Festival Awards” listi, te je ponovo nominovan za ovu prestižnu nagradu u kategoriji “Best Overseas Festival”, odnosno najbolji festival van Velike Britanije.

“Demofest” je prvi i jedini festival iz BiH koji je nominovan za ovo priznanje, pa se tako još jednom našao u društvu najboljih i najvećih evropskih festivala kao što su Sziget, Roskilde, EXIT, Outlook i drugi.

Pobjednik u spomenutoj kategoriji se određuje onlajn glasovima, a podršku “Demofestu” možete dati glasanjem na linku u sekciji pod rednim brojem 8.

Sistem glasanja je veoma brz i jednostavan i sve što je potrebno je posjedovanje mejl adrese.

Takođe, mogu se preskočiti ostale kategorije, koje nije obavezno ispuniti. Organizatori koji stoje iz “UK Festival Awards” daju mogućnost osvojanja ulaznice za neke od najpoznatijih evropskih festivala, a samo glasanje je otvoreno do 23. oktobra.

“Nominacija za “UK Festival Awards” dolazi u vreme kada se uveliko spremamo za 11. izdanje “Demofesta”, što nam je svakako vetar u leđa. Ovo je takođe dokaz da se za kvalitet “Demofesta” čuje mnogo dalje nego što je to ex-Yu područje na koje smo primarno fokusirani, što je potvrđeno i kanadskim priznanjem, odnosno listom festivala koji imaju najbolji odnos sa publikom, zbog toga ne sumnjam da ćemo imati njenu podršku”, navela je Brankica Janković direktorka “Demofesta”.

Podrška “Demofestu” direktno utiče na ugled festivala u evropskim krugovima, što će značajno da doprinese kvalitetu narednog izdanja banjalučkog festivala.

Jedanaesti Demofest će biti održan od 19. do 21. jula 2018. godine na banjalučkoj tvrđavi Kastel.

Izvor: blic.rs / Autor: E.B.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/demofest-u-trci-za-prestiznu-nagradu-najboljih-evropskih-festivala/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot