Vladimir Kajkut na čelu banjalučkog Centra za socijalni rad?

Objavljeno: 3. 10. 2017 u 18:36h

Vladimir Kajkut, sadašnji direktor Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević” i kadar SNSD-a, kako nezvanično saznaju Nezavisne novine, najizvjesniji je kandidat za mjesto direktora Javne ustanove Centar za socijalni rad.

Mjesto direktora prema koalicionom sporazumu pripadalo je DNS-u, ali su ga izgubili nakon novonastale situacije u Skupštini grada, pa je pripalo SNSD-u.

Nekoliko izvora bliskih SNSD-u reklo nam je da je Kajkut najbolje rješenje za ovu ustanovu, koju su posljednjih nekoliko mjeseci tresle razne afere i loše reputacije.

“Sasvim je logično da na ovo mjesto dođe Kajkut, jer on godinama radi u Domu ‘Rada Vranješević’, u kojem se bave sličnom problematikom kao i u Centru za socijalni rad, a pritom je čovjek koji nema nijednu mrlju u svom profesionalnom radu”, kažu izvori Nezavisnih.

Prema njihovim riječima, i sam gradonačelnik Igor Radojičić je više puta kazao da na mjesto direktora treba da dođe osoba koja nije zaposlena u tom centru.

“Bilo bi najbolje da na tu poziciju dođe neko ko ima iskustva u rukovođenju, a da nije zaposlen u Centru, jer bi na taj način mogao objektivno pristupiti rješavanju nagomilanih problema, a Vladimir Kajkut je idealno rješenje”, kažu naši izvori.

Kajkut juče nije želio ništa da komentariše niti da kaže da li je konkurisao za to mjesto.

“Svako ima pravo da konkuriše na javne konkurse”, kratko nam je rekao.

Konkurs za izbor direktora Centra za socijalni rad trebalo bi da bude zatvoren sutra, a među uslovima koje kandidati moraju ispuniti su najmanje pet godina radnog iskustva u struci, te položen stručni ispit za rad u organima u upravi.

“Takođe, moraju da imaju visoku stručnu spremu iz ove oblasti, te posjedovati zanimanje diplomirani socijalni radnik, diplomirani pravnik, diplomirani psiholog, diplomirani sociolog, menadžer socijalne politike i socijalne zaštite ili diplomirani pedagog”, navedeno je u javnom konkursu.

Vršilac dužnosti direktora ove ustanove je Dalila Bojić-Rold, kadar DNS-a, koja će biti na tom mjestu dok ne bude izabran novi direktor.

Postavljena je na tu funkciju nakon što su odbornici na sjednici Skupštine grada izglasali razrješenje Vere Sladojević, koja je smijenjena zbog propusta prilikom usvajanja brata i sestre Severina i Svjetlane iz Banjaluke, koji su po ubrzanoj proceduri usvojeni i odvedeni u Kanadu.

Izvor: Nezavisne/Dajana Miljić, Marija Gajić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/vladimir-kajkut-na-celu-banjaluckog-centra-za-socijalni-rad/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])