Lukač o eksploziji u Banjaluci: Nije teroristički akt (Foto)

Objavljeno: 3. 10. 2017 u 13:01h

U blizini Rebrovačkog mosta u Banjaluci eksplodirala je danas oko 10.30 časova bomba, koja je bila podmetnuta pod “mercedes” koji je bio parkiran ispred jedne stambene zgrade. Lukač: Nije teroristički akt

Bilans eksplozije sudvije povrijeđene osobe, potpuno uništena tri automobila i oštećenja na nekoliko obližnjih poslovnih prostora, javlja reporter MONDA sa lica mjesta.

Prema nepotvrđenim informacijama automobil koji je bio meta napada je vlasništvo Spasoje Šakote, profesora fizičkog u banjalučkoj Tehnološkoj školi.

Očevici tvrde da su se čule namjanje tri vezane eksplozije.

Ovaj dio grada je blokiran.

Lukač: Nije teroristički akt

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da je danas u banjalučkom naselju Starčevica eksplodirala ručna bomba podmetnuta pod automobil, te da su tom prilikom lakše povrijeđene dvije osobe.

Lukač je na konferenciji za novinare u Banjaluci istakao da nije riječ o terorističkom aktu.

“Javnost ne treba da bude uznemirena i ovo krivično djelo nema veze sa terorizmom. Ovo je bio ciljani napad na lice, a eksplozija se dogodila prilikom pokretanja vozila”, pojasnio je Lukač.

On je naveo da su povrijeđeni vozač automobila pod koji je bila podmetnuta ručna bomba i slučajni prolaznik.

Lukač je istakao da je uviđaj u toku i da je još rano govoriti o motivima napada. On je dodao da će više detalja biti poznato nakon završenog uviđaja.

Direktor Policije Srpske Darko Ćulum rekao je da jedno povrijeđena osoba od ranije poznata policiji, jer je protiv njega bila podnesena krivična prijava zbog krivičnog djela izazaivanje opšte opasnosti.

Na pitanje novinara da li je bila podnesena i prijava za pedofiliju, Ćulum je rekao da nije.

Pogledajte fotografije sa lica mjesta!

Izvor: Mondo / Foto: Nebojša Šatara

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/lukac-o-eksploziji-u-banjaluci-nije-teroristicki-akt-foto/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])