Rezervisane prve karte za let Geteborg-Banjaluka

Objavljeno: 28. 9. 2017 u 15:43h

Rezervisane su prve karte za promotivne čarter letove Geteborg – Banjaluka koji su planirani u tri termina krajem decembra i početkom januara naredne godine.

To je izjavio Namko Kovačević, vlasnik agencije koja je sklopila ugovor o saradnji sa švedskom avio-kompanijom BRA (“Braathens Regional Airllines”).

On je potvrdio da su sve formalnosti u vezi promotivnog leta Geteborg – Banjaluka 22. decembra završene i da nema osnova za bilo kakve sumnje u vezi ovog posla.

U istom paketu su još 2 leta 28. decembra ove, te 4. januara naredne godine.

“Ovaj projekat je osmišljen na osnovu potreba više desetina hiljada ljudi porijeklom iz cijele BiH koji žive u Švedskoj. Ovaj važdušni most je i prilika za ostale putnike iz Skandinavije da upoznaju turističke ljepote, naše banje, rijeke, jezera, ribolovne potencijale, agro i sportski turizam RS i cijele BiH”, ističe Kovačević.

On najavljuje i otvaranja novih čarter letova i za Cirih, tri puta sedmično iz Banjaluke i to srijedom, petkom i nedjeljom, a tokom ljeta i subotom.

“Ukoliko prvi letovi budu ekonomski opravdani, organizovaćemo već od februara 2 leta sedmično, petkom i nedjeljom. Do Podgorice planiramo poletjeti već od 8. januara”, rekao je Kovačević ističući razumjevanje i podršku institucija RS.

Kovačević tvrdi da Republika Srpska, “Aerodromi RS” ili bilo koji drugi pravni subjekat u BiH neće snositi nikakve novčane troškove ili marketinške obaveze prema njegovoj agenciji.

“Ovo je isključivo privatna firma koja na sebe preuzima potpuni rizik zakupa aviona, odnosno čarter letova i sve obaveze po zakonima Kraljevine Švedske”, tvrdi Kovačević.

Napominje da su cijene karata svrstane u 3 aktegorije, 99, 145 i 199 evra na svakom od 3 ugovorena leta koji imaju po 112 mesta.

Podsjećamo, Neđo Trninić, ministar saobraćaja i veza RS i Miroslav Janjić, direktor “Aerodroma RS” su prvi najavili avio-letove Geteborg – Banjaluka. Ministar Trninić je rekao da se odustalo od isključivog fokusiranja na redovne aviolinije i da će se aerodrom ubuduće orjentisati i na niskobudžetne kompanije, kao što je već u ovom slučaju.

Trninić je dodao da je u planu jedan let sedmično i da će nakon toga, u skladu s interesom, biti uveden još jedan let sedmično. Reč je o turoperateru iz Švedske.

Aerodrom u Trebinju

Direktor preduzeća “Aerodromi RS” Miroslav Janjić potvrdio je da je u toku izrada studije izvodljivosti izgradnje aerodroma u Trebinju, a koji bi bio prilagođen potrebama tog kraja i ravnomjernog razvoja aviosaobraćaja na teritoriji cijele RS.

Panije je bilo osnovanao i preduzeće “Aeorodrom Trebinje”, ali ugašeno.

Izvor: blic.rs / Autor: M. Pilipović

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/rezervisane-prve-karte-za-let-geteborg-banjaluka/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot