Banjaluka: Stanovi za iznajmljivanje sve skuplji?

Objavljeno: 28. 9. 2017 u 19:22h

U Banjaluci se ne može iznajmiti stan ispod 250 maraka i to bez režija. Najveća potražnja je upravo u jesenjem periodu pa su tada i cijene najviše, poručuju iz jedne banjalučke agencije.

Kažu da mnogi faktori utiču na cijenu, ali da su pretežno traženi stanovi kod fakulteta. Savjetuju u svakom slučaju traženje putem agencije zbog zaštite obje strane.

“Recimo, meni je jedna baka došla iz Norveške i jaukala da je izdala stan nekim curama na dvije godine, a da su joj one napravile 10 000 maraka dug. Kasnije je došla u agenciju, mi sačinimo ugovor i svaki mjesec kontrolišemo da li je izmiren dug i u kontaktu smo” – rekao nam je Manojlo Popović, vlasnik agencije ”Senzor nekretnine”.

Agencije daju sigurnost klijentima, ali se mnogi odlučuju i na samostalno izdavanje. Tako se na internetu svakodnevno oglasi i do nekoliko stanodavaca. Cijene ni tu ne odstupaju od agencijskih, pa je za garsonjeru u bližem centru grada potrebno izdvojiti oko 300 maraka.

Iako su cijene stanova u prigradskim naseljima kao što su Budžak, Derviši, Zalužani jeftiniji i do 100 maraka, prema podacima agencija, mnogo se slabije iznajmljuju nego u samom centru.

Da su cijene veće iz godine u godinu potvrdili su i građani koje smo sreli. Neki od njih su postanari godinama, ali ne pamte gori period. Jedino rješenje za studente je kažu podijeliti troškove.

Pored najnižih cijena od 250 maraka, u Banjaluci se dobro iznajmljuju i luksuzni stanovi čija je cijena i do 2 000 mraka mjesečno. Na cijenu utiču spratnost, gradnja, blizina ali i veličina stana. Iz Agencije su rekli i da su manji stanovi mnogo skuplji.

Izvor: Srpskacafe/Jelena Bojanić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-stanovi-za-iznajmljivanje-sve-skuplji/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot