Počela saslušanja radnika banjalučkog Centra za socijalni rad: Svjedoče o propustima Vere Sladojević

Objavljeno: 26. 9. 2017 u 17:06h

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka počelo je sa saslušanjem većeg broja svjedoka, mahom stručnih radnika Centra za socijalni rad (CSR) Banjaluka u obimnom predmetu koji je formiran po krivičnoj prijavi protiv bivše direktorice Vere Sladojević, potvrđeno je “EuroBlicu”.

Prema ovoj prijavi Sladojevićevu terete za zloupotrebu službenog položaja i povredu ljudskog dostojanstva.

“EuroBlicu” je potvrđeno da su u proteklom periodu stručni radnici Centra za socijalni rad Banjaluka, među kojima su psiholozi, socijalni radnici i drugi stručnjaci svoja svjedočenja o raznim predmetima koji se stavljaju na teret bivšoj direktorici prenijeli banjalučkom tužiocu Hani Vranješević u čijoj nadležnosti se nalaze provjere po pomenutoj krivičnoj prijavi.

Sa druge strane, još je nepoznata odluka tužilaštva o tome da li postoji krivična odgovornost bivše direktorice CSR Banjaluka u slučaju “Kanada”, odnosno usvojenja maloljetnih brata i sestre koji su iz Banjaluke odvedeni u Kanadu.

Takođe, u ovom predmetu je i stručna Komisija ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS utvrdila niz propusta i postupanja suprotnih zakonu od strane CSR.

Izvor: Blic/N. Morača

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/pocela-saslusanja-radnika-banjaluckog-centra-za-socijalni-rad-svjedoce-o-propustima-vere-sladojevic/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])