Igralište “Svako dobro” na Obilićevu trn u oku vandala

Objavljeno: 26. 9. 2017 u 16:47h

Osmijesi mališana koje je obradovalo otvaranje inkluzivnog igrališta “Svako dobro” u naselju Obilićevo još nisu splasnuli, a vandali su već uništili nekoliko sprava predviđenih za bezbrižnu igru.

S obzirom na to da nije riječ o uobičajenom mjestu za igru, već su sprave prilagođene i djeci sa posebnim potrebama, ovaj incident, koji je počinjen nakon samo pet dana od otvaranja igrališta, je za još veću osudu.

Metalne bezbjednosne ogradice, koje bi trebalo da čuvaju mališane da ne padnu dok se ljuljaju ili klackaju, proteklog vikenda su prerezane na pola. Mještani koje smo juče zatekli na igralištu bili su razočarani i ljuti.

“Kad pogledate okolo vidjećete da je ovo jedino mjesto gdje se djeca mogu bezbjedno igrati, a onda neko dođe, ošteti opremu i uskrati im radost”, kazao je stanar jedne od okolnih zgrada Damir Bradalo, koji je doveo sina na igralište.

Kazao je da su vandali najvjerovatnije to počinili pod okriljem noći, jer je danju igralište puno djece.
Ogorčenje nije krio ni Milorad Miljković, čiji se četvorogodišnji unuk igrao na ovom igralištu.

“Zbog takvih nesavjesnih pojedinaca koji dođu i oštete sprave na igralištu, ne samo ovdje već bilo gdje u gradu, djeca nemaju adekvatno mjesto za igru”, rekao je Miljković.

Smatra da niko pri zdravoj pameti ne može to da uradi.

“Pitam se koju korist može imati od toga što je uzeo dio ogradice i kako mu taj dio može poslužiti. Izgleda da je to neko uradio samo da bi rastužio djecu”, dodao je Miljković.

Na oštećene dijelove ogradica juče je postavljena gumena zaštita da se djeca ne bi povrijedila. U Gradskoj upravi su rekli da ovaj vandalizam nije usamljen slučaj.

“Na više igrališta smo prethodnih mjeseci morali popravljati oštećene sprave”, kazali su u Gradskoj upravi.

Kao primjer naveli su igralište u ulici Marka Kraljevića, koje je sanirano početkom jula.

“Nakon samo mjesec vandali su oštetili sjedište na vrtešci i kompletnu ljuljašku”, rekli su u Gradskoj upravi.

Poklon

Igralište u Obilićevu je sagrađeno zahvaljujući donaciji od 50.000 KM kompanije “Hemofarm”, u okviru velike akcije grada i društveno odgovornih kompanija.

Dobilo je naziv “Svako dobro” i pušteno je u funkciju 19. septembra.

Izvor: Glas Srpske / Autor: Vesna Popović

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/igraliste-svako-dobro-na-obilicevu-trn-u-oku-vandala/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot