Češće kontrole čišćenja dimnjaka, kazne od 100 do 7000 KM

Objavljeno: 26. 9. 2017 u 11:50h

Odjeljenje komunalne policije intenziviraće kontrole čišćenja dimnjaka. Prema podacima ovog Odjeljenja, od početka godine izvršena su 52 nadzora po Odluci o dimnjačarskoj djelatnosti.

“U dva slučaja nisu ispoštovane naložene mjere, pa su počiniocima prekršaja izdati prekršajni nalozi”,kazali su iz Odjeljenja komunalne policije.

Inače, kontrole čišćenja dimnjaka sprovode se u okviru redovnih kontrola, a u ovom periodu zbog početka grijne sezone komunalni policajci češće će kontrolisati koliko su se građani pridržavali ove obaveze.

Prije izricanja novčane kazne vlasniku dimnjaka koji nije obavio pregled i čišćenje – prvo se izda upozorenje za čišćenje u određenom roku, nakon čega slijeda kontrola naloženih mjera.

Svaki vlasnik dimnjaka dužan je da u toku godine izvrši najmanje jednom čišćenje i kontrolu dimnjaka i uređaja za loženje.

Propisane kazne se kreću za pravna lica od  500 do 7.000 KM, odgovorno lice u pravnom licu 200 do 1.800 KM, fizičko lice-samostalni privrednik 200 do 1.000 KM i za fizička lica (domaćinstva) od 100 do 600 KM.

Izvor: banjaluka.net

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/cesce-kontrole-ciscenja-dimnjaka-kazne-od-100-do-7000-km/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])