“Zvjezdicama” neophodan mobilni tim

Objavljeno: 25. 9. 2017 u 19:40h

U Centru za podršku porodicama, djeci i osobama sa poteškoćama “Dajte nam šansu – Zvjezdice” izrazili su zadovoljstvo saradnjom sa gradom i istakli da im je neophodan mobilni tim u kojem bi radili socijalni radnik i medicinska sestra.

Rekla je ovo Dragana Zec, zamjenik predsjednika Centra, nakon što je njihove prostorije posjetio Zoran Talić, predsjednik Skupštine grada.

“To su djeca sa težom mentalnom retardacijom koja su nepokretna, gdje bi mobilni tim otišao u kuću, a roditelj bi otišao da obavi svoje životne potrebe”, rekla je Zec i dodala da su u ovoj godini postigli dogovor o saradnji sa gradom, koji je pomogao rad Servisnog centra sa 20.000 KM.

Prema njenim riječima, Servis centar sada ima 115 korisnika i kada roditelji ostave svoje dijete sa njima rade logopedi, defektolozi i medicinska sestra. Talić je rekao da je razgovor sa predstavnicima Centra obavio i prije sedam dana, te da je izrazio želju da ih posjeti i sasluša roditelje.

“Grad učestvuje u ovoj godini u sufinansiranju ovog projekta sa USAID-om i, što je vrlo važno, nastaviće i naredne godine. Ovdje nije samo problem s djecom, već i sa roditeljima koji su socijalno ugroženi, imaju problem i sa transportom djece, te bi trebalo ići sa inicijativom prema Vladi RS kada je u pitanju ova kategorija”, rekao je Talić.

Dodao je da će narednih dana razgovarati o mobilnom timu s Odjeljenjem za socijalnu zaštitu i sa Centrom za socijalni rad i vidjeti šta je realno moguće, ali da je to u samoj nadležnosti Gradske uprave.

Izvor: Nezavisne/Goran Lajić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/zvjezdicama-neophodan-mobilni-tim/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot