Banjaluka: Zadavila supruga, sude joj za nasilje u porodici

Objavljeno: 22. 9. 2017 u 17:35h

Bjelica Bijelić (66) optužena da je u aprilu ove godine zadavila supruga Dušana Bijelića (85), nakon što je počinila djelo, komšinici je kazala – “Ima boga, šta je on meni sve radio”!

Bijelićeva je optužena da je od 2012. godine verbalno i fizički zlostavljala supruga, a da ga je 4. aprila u jutarnjim satima, u njihovoj porodičnoj kući u ulici Vida Nježića u Banjoj Luci, udarala šakom u glavu, zatim ga rukama obuhvatila i stezala oko vrata, te mu težinom svoga tijela pritisla grudni koš, usljed čega je on preminuo.

U banjalučkom Okružnom sudu danas joj je počelo suđenje, a tereti se da je počinila krivično djelo nasilje u porodici, koje je imalo smrtni ishod.

Svjedok Staka Topić, komšinica Bijelićevih, ispričala je kako ju je Bjelica pozvala kobnog dana i saopštila joj da je Dušan umro nakon što je tri puta pao sa kreveta.

“Kada sam ušla u njihovu kuću on je ležao na stomaku, a ispod glave mu je bila tepsija i u njoj dosta krvi. Bio je u bijeloj pidžami, a primijetila sam krv i na desnoj strani plećke. Za to vrijeme ona je sjedila mirno na kauču i rekla je ‘ima boga, šta je on meni sve radio. Onda je rekla da joj je žao i počela da plače”, ispričala je Topićeva.

Kazala je i kako joj je optužena ispričala da je on dan ranije navodno pokušao samoubistvo, a da ga je ona “jedva spasila da se ne objesi u šupi”.

Topićeva, kao i svjedok Ankica Račić, takođe komšinica Bijelićevih, objasnile su u sudu da je Dušan bio tih i miran čovjek, znatno niži i sitnije građe od Bjelice, dok su nju opisale kao agresivnu i konfliktnu osobu koja je sa mnogima u komšiluku bila u zavadi, kao i da je bila sklona konzumiranju alkohola.

“Unazad pet godina iz njihovog dvorišta se čula vika, galama, ona je psovala na njega, svašta mu govorila. Često je spavao u šupi. Zaključavala mu je kuću i kapiju, pa mu je moj muž donosio male lotre da pređe preko ograde. Plakao je i žalio se da ga tuče i prijeti da ne smije nikome reći. Intervenisala je i policija, a i Centra za socijalni rad. Pristao da ga smjeste u dom, pa sutradan odustao i rekao kako mu je obećela da neće više”, ispričala je Račićeva.

Izvor: Mondo/Brankica Spasenić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-zadavila-supruga-sude-joj-za-nasilje-u-porodici/||claudebot