Američki biznis forum u Banjaluci

Objavljeno: 22. 9. 2017 u 14:24h

U Banjaluci je jutros počeo Američki biznis forum za promociju i umrežavanje. Ovo je prvi događaj ove vrste u BiH koji organizuje Ambasada SAD.

Biznis forumu prisustvuje gradonačelnik Igor Radojičić, a pozdravni govor je održala američki ambasador u Bosni i Hercegovini Morin Kormak.

U svom obraćanju, Radojičić je pozdravio održavanje foruma u Banjaluci i naglasio da održavanje ovog skupa u našem gradu vidimo kao znak interesa za naše kapacitete i mogućnost za podizanje vidljivosti Banjaluke na mapi potencijalnih investitora.

“Takođe, ovo je i prilika da sagledamo sve programe podrške Vlade SAD i američkih kompanija i organizacija koji su na raspolaganju. Banjaluka je glavni grad Republike Srpske i drugi grad po veličini u Bosni i Hercegovini. Sjedište smo najveće IT kompanije u BiH, podstičemo nove start-up firme, a u gradnji je najveći šoping mol u BiH i široj regiji, što će značajno proširiti trgovinske i uslužne kapacitete. Koncept daljeg razvoja, ova administracija vidi u regionalnom pozicioniranju, ne samo na nivou Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, već u regiji jugoistočne i srednje Evrope”, naveo je, između ostalog, u svom izlaganju gradonačelnik Radojičić.

On je napomenuo da se Banjaluka kadidovala za Evropsku prijestonicu kulture 2024. godine, te da je u toku izrada brojnih strateških dokumenata usmjerenih na razvoj grada.

“Ovo je i vrijeme za pozicioniranje interesa u novim srednjoročnim planovima grada. Grad bilježi rast broja turista, prepoznat je kao središte avanturističkog turizma i festivala i kulturnih događaja. Imamo potencijal za razvoj kongresnog turizma, pa su dobro došli investitori sa interesom za gradnju hotela viših kategorija sa kongresnim/konferencijskim dvoranama”, poručio je Radojičić.

Američki ambasador u BiH Morin Kormak, u pozdravnom govoru je izrazila očekivanje da ovaj događaj neće biti samo informativnog karaktera, već da će inspirisati sve učesnike da zajedno rade na kreiranju novih ekonomskih mogućnosti i ekonomskog rasta u BiH.

“Radujemo se što ćemo sa vama podijeliti važne informacije o prisustvu američkih kompanija u BiH i regionu, o tome kako Vlada SAD podržava kompanije i gdje postoji potencijal za jače trgovinske odnose između SAD i BiH. Naša Ambasada pomaže investitorima da iskoriste potencijale BiH, posebno u sektorima poput informacionih tehnologija, turizma, poljoprivrede i energetike. Vjerujem da će ovaj forum podstaći nove ideje, nove sinergije između kompanija, vlasti i međunarodne zajednice, što može dovesti do konkretnih ekonomskih rezultata”, navela je Morin Kormak.

Američkom biznis forumu za promociju i umrežavanje, koji se održava u hotelu Bosna u Banjaluci, prisustvuju i predstavnici mnogih lokalnih zajednica iz RS i BiH, te predstavnici brojnih domaćih i inostranih kompanija.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/americki-biznis-forum-u-banjaluci/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])