Obnova mosta u Priječanima na klimavim nogama

Objavljeno: 21. 9. 2017 u 09:36h

Sanacija novoizgrađenog pješačkog mosta u Priječanima je na klimavim nogama, jer je propao i drugi pokušaj gradske vlasti da izabere preduzeće koje bi završilo taj posao.

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić juče je rekao da se na ponovljeni tender za izbor izvođača radova niko nije prijavio.

“Sada imamo zakonsku mogućnost da idemo u pregovarački postupak. Razgovaramo sa preduzećem “Kozaraputevi” da pogledaju projektnu dokumentaciju pa da se sa njima pokušamo dogovoriti da oni preuzmu ovaj posao”, kazao je on.

Prema Sandićevim riječima, za rekonstrukciju mosta grad je izdvojio 100.000 KM, što je dovoljno za ojačanje konstrukcije.

“Potrebno je uraditi i zaštitu od korozije, ali cijena tih radova prelazi iznos kojim mi raspolažemo. Bez obzira na to, ići ćemo u pregovarački postupak da most bude obnovljen i pušten u funkciju kako bi pješaci bili bezbjedni, a ostalo ćemo naknadno uraditi”, objasnio je Sandić i dodao da ukoliko se dogovore o rekonstrukciji, završetak radova zavisiće od vremenskih uslova, jer se bliži kraj građevinske sezone.

Prema riječima predsjednika Savjeta mjesne zajednice Priječani Mladena Novakovića, kako se bliži zima, biće sve više problema ukoliko most ne bude bio obnovljen.

“Mnogi građani su ogorčeni zbog ovog mosta. Gradska vlast je nakon obnove postavila obavještenje da most nije bezbjedan za prelaz pješaka. Međutim, ljudi su to zanemarili i koriste ga, zbog čega se izlažu opasnosti”, kazao je on.

Novaković je naglasio da je ovaj viseći most žila kucavica Priječana sa susjednim Zalužanima.

“Đaci svakodnevno prelaze most na putu do škole, a koriste ga i oni koji odlaze ljekaru, jer se u Zalužanima nalazi ambulanta. Preko ovog mosta mještani idu i do željezničke stanice, ali i djeca koja u društvenom domu idu na folklor”, kazao je Novaković i dodao da đaci imaju organizovan prevoz, ali oni koji imaju malo časova ne žele da čekaju autobus, upute se pješice preko mosta kako bi što prije stigli kući.

Stari most u Priječanima je srušen u poplavama maja 2014, a gradnja novog je počela u maju 2015. godine i u njega je do sada uloženo 402.000 KM. Da most nije bezbjedan pokazalo je testiranje konstrukcije krajem 2016. godine, zbog čega je grad zabranio njegovo korišćenje sve dok ne budu otklonjeni nedostaci.

Klizište

Mladen Novaković je istakao da već neko vrijeme na ulazu u Priječane, odmah do rijeke Vrbas, tone zemlja koja potkopava obalu i prijeti da uruši put.

“Na tom mjestu 2014. godine pojavilo se klizište. Sada je tu voda prišla saobraćajnici na nekoliko metara. Usljed ovih kiša plašimo se da ne dođe do prekida u saobraćaju”, kazao je Novaković.

Izvor: Glas Srpske / Autor: Sanja Amidžić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/obnova-mosta-u-prijecanima-na-klimavim-nogama/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot