Boračke zgrade na Adi dobijaju centralno grijanje

Objavljeno: 21. 9. 2017 u 14:14h

Gradske vlasti predložile su Skupštini Grada da se upravljanje kotlovnicom u tzv. boračkim zgradama u naselju Ada privremeno prepusti gradskoj Toplani, kako bi se premostio problem sa obezbjeđenjem centralnog grijanja za ovaj dio grada.

Kako bi riješile akutni problem sa grijanjem ovih zgrada, gradske vlasti će ovih dana pozajmiti Toplani 150.000 KM kako bi stanovnici ovih zgrada imali tople radijatore ove grejne sezone.

Za taj novac, Toplana će nabaviti ekstra lako lož ulje, koje pokreće kotlovnicu, s tim da će korisnici mjesečne račune plaćati ovom preduzeću, po identičnim ili čak nižim cijenama u odnosu na one iz redovnog cjenovnika.

V.d. načelnika Odjeljenja za boračko – invalidsku zaštitu Dragomir Keserović, kaže da su odlukom obuhvaćene četiri novoizgrađene stambene zgrade sa ukupno 284 stambenih jedinica. U ovim zgradama, izgrađenim prije nekoliko godina, naseljene su porodice poginulih boraca VRS i ratnih vojnih invalida, koji su stanove dobili na korištenje. Poslije izgradnje, koje su zajednički finansirali Grad i resorno ministarstvo, objekti su preneseni u vlasništvo Grada, s tim da će korisnicima biti omogućen otkup tih stambenih jedinica.

Keserović ističe da je odlukom, koja će se naći pred gradskim odbornicima već 27. septembra, nastojati bar privremeno riješiti ovaj problem. On objašnjava da će Grad izvršiti pozajmicu Toplani da nabavi gorivo, ali i napominje da će stanari biti u obavezi da redovno plaćaju račune.

“Što je najvažnije, cijene grijanja, koja će ovih dana biti precizno utvrđena, biće ili identična cjenovniku Toplane ili, čak, možda i nešto jeftinija. Ona će biti utvrđena ugovorom, koje će stanari sklopiti sa Toplanom, a prema prijedlogu naše odluke, ona ne može biti veća od trenutnog cjenovnika ovog preduzeća “, kazao je Keserović.

Ipak, on je napomenuo da je za trajno rješenje grijanja boračkih zgrada potrebno da stanari formiraju zajednicu etažnih vlasnika, koja bi u budućnosti preuzela upravljanje nad kotlovnicom, kako je to prvobitno i bilo predviđeno.

Iz tog razloga, pravo upravljanja, korištenja i održavanja kotlovnice i pripadajuće toplovodne mreže, Toplani će biti povjereno na period od tri godine.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/boracke-zgrade-na-adi-dobijaju-centralno-grijanje/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot