Obnavlja se “Parkić” i s njim centar Banjaluke (Foto)

Objavljeno: 20. 9. 2017 u 15:38h

Centralni dio pješačke zone u Banjaluci dobija drugačiji izgled, a u Gradskoj upravi imaju još novih ideja.

Ako želite da prošetate po starom ”Parkiću” u centru Banjaluke i još jednom sjednete na omiljenu klupu, požurte jer će ovaj dio grad uskoro dobiti potpuno novi izgled.

U sklopu obnove pješačke zone u centru Banjaluke danas je zvanično započeta obnova dijela Ulice bana Milosavljevića poznatijeg kao ”Parkić”, od Srpske ulice do Ulice bana Teodora Lazarevića. Radove izvodi preduzeće “Kozara putevi” i trebalo bi da budu gotovi za 120 dana. Grad Banjaluka će za to izdvojiti oko 400.000 KM.

”Radi se kompletna pješačka staza, uređenje oborinske kanalizacije, instalacije, nova javna rasvjeta, novi mobilijar, odnosno klupe, a dijelom i obnova drvoreda jer je dio stabala u dosta lošem stanju. Ovaj prostor se uređuje kao prava pješačka zona koja povezuje Hram Hrista Spasitelja i spomenik Banu Milosavljeviću”, rekao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Gradonačelnik je objasnio da je ovaj dio grada raskrsnica sa koje će, kako kaže, nići nova slika urbanog centra grada.

Grad je novim Regulacionim planom predividio nova rješenja za cijelu zonu koja se proteže od “Stare autobuske stanice”, preko Hrama i spomenika banu, pa sve do budućeg centralnog spomen obilježja borcima u Odbrambeno-otadžbinskom ratu koje bi trebalo da se nalazi na dnu ove zone, na mjesti tzv. “rupe” gdje je bila započeta gradnja tržnog centra. Prema tom planu parking kod “Kraša” postaće trg.

“Radi se o novim rješenjima. Regulacioni plan je u pripremi nacrta i želja nam je da ga do februara usvojimo, a kasnije će se raditi na detaljima”, kaže Radojičić.

“Parkić” će biti popločan granitnim pločama, a načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić, ranije je najavio da će u ovom dijelu centra grada biti postavljena i javna česma.

Iz ”Kozara puteva” obećali su da će rodove pokušati završiti i prije roka s obzirom da je ovo veoma frekventna zona grada.

Izvor: Mondo / Autor: Željko Svitlica / Foto: Željko Svitlica

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/obnavlja-se-parkic-i-s-njim-centar-banjaluke-foto/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot