Novi detalji: Švedski avio-prevoznik BRA spaja Geteborg i Banjaluku

Objavljeno: 20. 9. 2017 u 09:39h

Iako su ovih dana u avio-kompaniji “Montefly” ćutali i nisu bili voljni otkriti detalje u vezi s linijom Geteborg – Banjaluka – Podgorica, “Nezavisne” saznaju da će na toj relaciji biti organizovana tri leta.

“Nezavisne” su prve objavile da će operator “Montefly” organizovati letove na pomenutoj relaciji. “Montefly” nije u ponedjeljak u Banjaluci održao najavljenu pres-konferenciju na kojoj su obećali pojasniti nedoumice koje su se pojavile u javnosti u vezi s njihovim kredibilitetom.

Oni su se taj dan oglasili samo saopštenjem u kojem su istakli da će od 22. decembra započeti novi čarter letovi na destinaciji Geteborg – Banjaluka – Podgorica i koji će biti urađen sa švedskim avio-prevoznikom “Braathens Regional Airlines” (BRA).

Kako “Nezavisne” saznaju, letovi iz Geteborga za Banjaluku biće organizovani 22. decembra i 28. decembra 2017. godine i 4. januara naredne godine.

“Svi ovi letovi se mogu rezervisati samo preko ‘Monteflyja’, tako da njih treba da kontaktirate za sve ostale detalje u vezi sa dostupnosti, cijenama i tako dalje”, potvrdio je za “Nezavisne” Džim Hofverberg, direktor komunikacija BRA.

Inače, radi se o virtuelnoj avio-kompaniji koja je majka kompanija dvije regionalne avio-kompanije – “Braathens Regional Aviation” i “Braathens Regional Airways”, koje u stvari posjeduju avione i lete za račun BRA.

Termini letova:

  • 22. decembar
  • 28. decembar
  • 4. januar

“BRA – ‘Braathens Regional Airlines’ je zvanično ime kompanije i koristi se u svim eksternim komunikacijama, u javnosti i u marketinške svrhe. Nijedno od ta dva imena (Braathens Regional Aviation i Braathens Regional Airways) se ne koristi osim u tehničkom smislu i za interne potrebe, zato što one samo posjeduju dva različita sertifikata za operacije (AOC)”, pojasnio je Hofverberg.

Prema podacima na njihovoj internet stranici, radi se o kompaniji koja je u Švedskoj poznata i opslužuje 13 lokacija u toj zemlji, a broj godišnje prevezenih putnika premašuje milion.

Prema riječima Namka Kovačevića, direktora “Group Fun Travel AB”, majke kompanije “Montefly”, tvrdi da RS, “Aerodromi RS” ili bilo koji drugi javni subjekat u BiH neće snositi nikakve novčane troškove ili marketinške obaveze prema “Monteflyju”.

“Ovo je potpuno transparentna inicijativa da se započne nešto pozitivno i za dobrobit svih subjekata i ljudi kroz transparentne poslovne manire. Ovo je isključivo privatna firma koja na sebe preuzima potpuni rizik zakupa aviona, odnosno čarter letova, i sve obaveze po zakonima Kraljevine Švedske”, tvrdi on.

Objasnio je da je “Group Fun Travel AB” osnovana s ciljem organizovanja čarter letova, a da je “Montefly” radno i marketinško ime, što je, kako je naglasio, uobičajen poslovni postupak.

“Firma je preinačena od jedne ranije firme u mirovanju, što je normalan proces u cilju bržeg otvaranja kompanije”, dodao je on.

Na sajtu kompanije BRA je, osim što opslužuju 13 destinacija u Švedskoj, istaknuto da u svojoj floti imaju devet aviona tipa AVRO RJ 100 i dva aviona tipa AVRO RJ 85.

Izvor: Nezavisne / Autor: Dejan Šajinović

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/novi-detalji-svedski-avio-prevoznik-bra-spaja-geteborg-i-banjaluku/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot