Radojičić: U toku završna faza konstituisanja Gradske uprave

Objavljeno: 19. 9. 2017 u 10:20h

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da je u toku završna faza konstituisanja Gradske uprave, te da bi na sjednici Skupštine grada u srijedu, 27. septembra, trebalo da budu izabrani načelnici odjeljenja, umjesto dosadašnjih vršioca dužnosti.

“U toku su završni razgovori između koalicionih partnera i vjerujem da ćemo dogovor postići prije zakazane sjednice gradske Skupštine. Za sada nema većih problema u koalicionim odnosima i svako nastoji da se što bolje pozicionira”, rekao je Radojičić novinarima.

On je dodao da trenutno ima mnogo javnih preduzeća i ustanova čijem rukovodstvu je istekao mandat.

“Na skupštinskoj sjednici biraćemo i novog direktora Kulturnog centra Banski dvor, a u toku je i konkurs za izbor direktora Centra za socijalni rad. Pred nama su izbori i za upravu preduzeća Vodovod, te Turističke organizacije”, precizirao je Radojičić.

On je naveo da postoje određeni problemi u vezi sa izborom direktora preduzeća “Depot” jer ima pravnih osporavanja da li je proces sproveden u skladu sa zakonom, te da je to trenutno u fazi preispitivanja.

Govoreći o gradskom preduzeđu “Toplana”, Radojičić je rekao da dug ovog preduzeća iznosi oko 80 miliona KM, te da je bilo krajnje vrijeme da se riješi ta “glavobolja”.

“Došli smo do treće stepenice u rješavanju problema centralnog grijanja, a prve dvije su bile prethodna grijna sezona i gradnja nove eko-toplane”, kaže Radojičić.

On je dodao da je treća stepenica restrukturisanje postojećeg preduzeća, što podrazumijeva ugovor između starog i novog preduzeća, rješavanje broja zaposlenih i restrukturisanje dugova, te da je potrebno stare garancije date komercijalnim bankama zamijeniti novim, sa prolongiranjem roka isplate.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/radojicic-u-toku-zavrsna-faza-konstituisanja-gradske-uprave/||claudebot