“Zubomobil” stigao u Banjaluku (Foto)

Objavljeno: 15. 9. 2017 u 17:32h

Zubomobil, vesela šarena i pokretna stomatološka ordinacija za djecu, u petak se predstavila banjalučanim ispred Narodnog pozorišta RS.

Ova svima poznata stomatološka ordinacija kreće na svoje jesenje putovanje po osnovnim školama, gradskim trgovima i tržnim centrima ove godine treći put zaredom. U protekle dvije godine u sklopu ovog projekta napravljeni su preventivni pregledi zubića i održane edukativne radionice o važnosti održavanja zubnog zdravlja za 20.000 djevojčica i dječaka kroz cijelu BiH. Ovogodišnji plan je obići još 10.000 mališana.

Projekt je nastao u saradnji sa stomatološkim komorama FBiH i RS. Darja Šušteršić, direktorica tržiša “Marsa” za BiH, Sloveniju i Hrvatsku, kazala je da je program preventivnog pregleda i edukacije mališana o oralnom zdravlju pokrenut kao pilot projekat prije tri godine.

“Edukativna komponenta ovog projekta iznimno je važna i upravo stoga ‘Zubomobil’ će ove godine biti i na gradskim trgovima i u tržnim centrima. Ova stomatološka ordinacija se od drugih sličnih razlikuje samo u tome što je mobilna i u potpunosti prilagođena djeci. Stomatološka oprema u samom ‘Zubomobilu’ zadovoljava najviše standarde dentalne medicine, a sa djecom će raditi stomatolozi i pedodonti”, kazala je ona.

Doktor Nebojša Tanović, ispred Komore doktora stomatologije RS, kazao je da određeni broj djece uopšte nema četkicu za zube, kao i to da ne održavaju oralnu higijenu na kvalitetan način.

Nakon što je “Zubomobil” uz zabavu za mališane i njihovu pratnju predstavljen u Sarajevu, Banjaluci i Mostaru, karavan na svoj put kreće 18. septembra.

Putovanje će trajati dva mjeseca, a na Facebook stranici Orbitbh i službenoj veb-stranici kompanije redovno će biti objavljene informacije o putanji i gradovima koje će posjetiti “Zubomobil”.

Izvor: Nezavisne/B. P./Foto: Velibor Tripić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/zubomobil-stigao-u-banjaluku-foto/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot