Učenik iz Banjaluke donio dimnu bombu u školu da zastraši učiteljicu

Objavljeno: 15. 9. 2017 u 10:20h

Učenik trećeg razreda područnog odjeljenja Osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić” u banjalučkom naselju Česma izazvao je prekjuče popodne incident, jer je u školsko dvorište donio dimnu bombu, koju je, po svemu sudeći, namjeravao da unese i u učionicu!

Riječ je o predmetu koji, kako je tokom intervencije utvrdila Civilna zaštita, ne može eksplodirati jer nema ni punjenje ni “kašiku”, ali je ovaj nesvakidašnji događaj, u svakom slučaju, uznemirio roditelje.

Majka dvoje učenika ove škole, moleći nas da joj ne navodimo ime, priča nam da je čula da je osnovac, koji je spornu napravu donio u dvorište, namjeravao i da je unese u školski objekat.

“Majke đaka, koje su u školsko dvorište došle prije mene, kažu kako je govorio: ‘Sada kad ovo stavim učiteljici na sto ima da mi da sve petice i do 5. razreda neću morati ništa učiti'”, naglašava sagovornica “Nezavisnih”.

Upravo ta žena je slučajno otkrila da je mališan pred školu donio spornu napravu.

“Oko 14.20, dok sam stavljala užinu u torbu mog sinčića, prišao mu je taj dječak, te sina upitao da li se boji”, priča ta Banjalučanka.

Po njenim riječima, vidjela je da je dječak jednom rukom držao nešto, a njenom sinu se unosio u lice.

“Ja na prvu nisam ni obraćala pažnju šta drži u rukama, ali sam vidjela da je taj predmet sakrio iza leđa. Zatim je nekoliko mališana oko njega napravilo živi zid, da se ne bi vidjelo šta on radi, a on je istovremeno to što je imao stavljao u torbu”, priča majka. Majke nekoliko mališana tada su se zapitale šta to dječak drži i jedna od njih je izgovorila: “Je li ono bomba kod njega u rukama?” “Ja sam rekla da ne znam, ali ću vidjeti šta je. Otišla sam do njega i rekla mu da mi da to što ima u torbi. Nevoljno je izvadio i tada sam vidjela da je u pitanju bomba”, naglašava ova Banjalučanka.

O svemu su ubrzo obaviješteni školsko osoblje te Civilna zaštita, koja je napravu izuzela. Učenik je, dodaje naša sagovornica, prvo ustvrdio da mu je napravu dao jedan drug na putu do škole, a zatim je počeo da plače.

Tatjana Vilendečić, direktorica Osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić”, u izjavi za “Nezavisne” potvrdila je da se ovaj incident dogodio, dodajući da slijedi razgovor s učenikom i članovima njegove porodice.

“Mi smo od Civilne zaštite dobili informaciju da je ta naprava bezopasna odnosno prazna. Međutim, razlog zbog kojeg je dijete donijelo taj predmet među ostale mališane biće predmet rada stručne službe škole”, kazala je Vilendečićeva, dodajući da će nad tim dječakom, koji ima primjerno vladanje, biti pojačan pedagoški rad.

U Policijskoj upravi Banjaluka su nam potvrdili da su upoznati s ovim događajem, te da je u toku rad na utvrđivanju svih okolnosti.

Izvor: Nezavisne / Autor: Dragan Sladojević / Foto: Vladimir Stojaković

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/ucenik-iz-banjaluke-donio-dimnu-bombu-u-skolu-da-zastrasi-uciteljicu/||claudebot