Centar za životnu sredinu predstavio priručnik o građanskim inicijativama

Objavljeno: 14. 9. 2017 u 18:16h

Članovi Centra za životnu sredinu danas su kroz neformalno druženje sa novinarima predstavili Priručnik o građanskim incijativama.

Jelena Brkić, koordinator Incijative “Naš prostor”, kazala je da je ovaj priručnik proistekao iz Građanske incijative za Borik.

“Tokom sprovođenja incijative shvatili smo da je bilo dosta neusklađenosti i nedostataka u precedurama. Građanima je potreban priručnik ovog tipa kako bi mogli što jednostavnije i lakše da se snađu i skrate svoj put od podnošenja incijative pa do njene realizacije”, pojasnila je Brkićeva.

U priručniku građani mogu da nađu pregled zakonske regulative i svih propisa od nivoa institucija BiH, FBiH i RS, kantona i jedinica lokalne samouprave.

“Urbanistički plan grada je važno pitanje. To je bitan dokument čiji proces donošenja mora da bude potpuno transparentan i u koji moraju da budu uključeni građani. Pratićemo proces i obavještavati građane, a od grada ćemo tražiti da nas uključi u mogućnostima koje postoje”, rekla je Brkićeva.

Izvor: Nezavisne/Biljana Popović

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/centar-za-zivotnu-sredinu-predstavio-prirucnik-o-gradanskim-inicijativama/||claudebot