Uređena fasada na zgradi u Rosuljama, od sutra radovi na još dva objekta

Objavljeno: 13. 9. 2017 u 11:23h

Završena je sanacija fasade na stambenoj zgradi u Ulici Kralja Petra II Karađorđevića u naselju Rosulje, u okviru projekta obnove fasada na području grada.

Riječ je o prvoj od četiri stambene zgrade koje će biti obnovljene tokom ove godine, u namjeri da se, zajedničkim ulaganjem grada i stanara, uljepša izgled grada i postigne veći stepen energetske efikasnosti.

Kako su potvrdili u nadležnom Odjeljenju za komunalne poslove, radove u Rosuljama izvelo je preduzeće „Građus“, a njihova vrijednost je 38.600 KM. Prema ugovoru, Grad, od ukupne sume, snosi trošak od 22.800 KM, a stanari 15.800 KM.

Takođe u okviru ovog projekta, gradske vlasti sufinansiraće radove na sanaciji fasada na još tri stambene zgrade zajednica etažnih vlasnika, koje su krajem prošle godine izabrane putem javnog poziva.

Riječ je o stambenim zgradama u Aleji Svetog Save br. 4, 8 i 12, Vojvode Radomira Putnika br. 1, i Bana dr Todora Lazarevića 3, 5 i 7.

“Radovi na objektima u Aleji Svetog Save i Vojvode Radomira Putnika počeće sutra, dok je za Bana dr Todora Lazarevića pokrenut postupak javne nabavke za izbor izvođača radova”, najavili su iz nadležnog odjeljenja.

Ukupno za projekat, koji podrazumijeva ne samo uređenje vanjskog izgleda zgrada nego i poboljšanje toplotne izolacije objekata – Grad će izdvojiti oko 170.000 KM, a zajednice etažnih vlasnika oko 100.000 KM.

Izvor: banjaluka.net

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/uredena-fasada-na-zgradi-u-rosuljama-od-sutra-radovi-na-jos-dva-objekta/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot