Stanivuković apeluje: Obnovite pješačke prelaze (Foto)

Objavljeno: 13. 9. 2017 u 13:02h

Odbornik u Skupštni grada Banjaluka Draško Stanivuković apelovao je na gradske vlasti u Banjaluci da što hitnije krenu u obnovu svih pješačkih prelaza na području grada.

Oznake mnogih pješačkih prelaza su toliko izblijedile i skoro da se ne vide, pa je obnova više nego nužna.

“Javljao mi se veći broj građana, slao fotografije i tražio da apelujemo na nadležne službe da se pješački prelazi, posebno oni u blizini osnovnih i srednjih škola, obnove kako bi pješaci, posebno učenici, bili što bezbjedniji u saobraćaju”, naveo je Stanivuković.

Prema njegovim riječima, i nakon akcije Gradske uprave Banjaluka pod sloganom “Pazi, pazi, đak po zebri gazi” mnogi pješački prelazi i u blizini škola su ostali neobilježeni, a time nevidljivi vozačima i pješacima.

“Hitna obnova pješačkih prelaza posebno je neophodna kod Gimnazije, Ugostiteljske škole, Studentskog doma, kod pojedinih škola i vrtića, kao i na prometnim raskrsnicama u samom centru grada i kod kružnog toka na Laušu”, istakao je Stanivuković.

On je dodao da gradska vlast ne smije da zaboravi ni na pješačke prelaze u prigradskim i seoskim mjestima, pogotovo blizu škola i izrazio nadu da će gradske vlasti odnosno nadležne službe uvažiti apel i u interesu svih građana, što prije krenuti sa obnovom pješačkih prelaza.

Podsjećamo da je najmlađi odbornik u Skupštini grada do sada inicirao rješavanje mnogih infrastrukturnih problema u gradu poput obnove pasarele na zapadnom tranzitu, proširenja saobraćajnice od Paprikovca do Petrićevca, sanaciju više ulica u gradu, te je organizovao mnoge akcije uređenja školskih dvorišta, a posebno se ističe dvorište škole “Miloš Crnjanski”.

Izvor: banjaluka.net

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/stanivukovic-apeluje-obnovite-pjesacke-prelaze-foto/||claudebot