Za pokušaj ubistva Slobodanu Markoviću pet godina robije

Objavljeno: 12. 9. 2017 u 11:41h

Bivši direktor Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Slobodan Marković (57) osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na pet godina zatvora zbog pokušaja ubistva Biljane Keserović koju je brutalno pretukao drvenom palicom.

Presudu je izreklo vijeće kojem je predsjedavala sudija Snježana Kudrić. U izrečenu kaznu Markoviću je uračunato vrijeme koje je proveo u pritvoru od 5. decembra prošle godine. On će ostati u pritvoru i nakon izricanja presude.

Marković je Keserovićevu napao 5. decembra prošle godine u podzemnoj garaži u banjalučkoj ulici Svetozara Markovića. Prema presudi, napad je isplanirao pa je pod točak “pežoa 308” Keserovićeve postavio komad drveta kako ne bi mogla pokrenuti vozilo. Kada je sišla u garažu, ona je bezuspješno pokušavala da krene automobilom, ali nije uspjela zbog drveta pa je izašla i sagnula se pored vozila da vidi u čemu je problem. Tad ju je Marković iznenada napao i udario u glavu drvenom palicom dugom 73 centimetra koja je bila obložena najlonom. Od udarca je nesrećna žena pala na tlo, a Marković je nastavio da je tuče. Nakon nekoliko udaraca podigao je žrtvu i pokušao da je ugura u vozilo, ali nije uspio jer se ona opirala. Nasilnik je potom uhvatio za vrat i zavezao joj platno preko usta da ne bi galamila, ali ga je ona skinula i počela da doziva u pomoć. Njeno zapomaganje čuli su komšija Nemanja Čigojević i advokat Darko Kremenović koji su tuda slučajno naišli. Čigojević je, kad je vidio da Marković sjedi na ženi, počeo da viče pa je nasilnik krenuo da bježi. Čigojević i Kremenović su uspjeli da ga sustignu i savladaju te zadrže do dolaska policije.

Obrazlažući presudu sudija Kudrić je kazala da je optuženi djelo počinio s eventualnim umišljajem.

“Na strani optuženog postoje brojne otežavajuće okolnosti. Iskazao je upornost i bezobzirnost u činjenju krivičnog djela. Olakšavajuće je to što nije osuđivan i što je porodičan čovjek”, rekla je sudija Kudrić.

Markovićev advokat Miljkan Pucar najavio je žalbu na presudu. On smatra da se ovdje ne radi o pokušaju ubistva i da je kazna prestroga.

Za Markovića se pričalo da je pripadnik masonske lože u BiH i da je jedan od njenih vodećih članova.

Motiv

Motiv napada i brutalnog premlaćivanja Biljane Keserović nije naveden u optužnici niti u presudi.

Vještak odbrane psiholog Nadežda Savjak izjavila je ranije tokom suđenja da je Slobodan Marković imao motiv da napadne i pretuče Keserovićevu, ali isto tako ima i motiv da o tome ćuti.

Izvor: Glas Srpske / Autor: Nebojša Tomašević

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/za-pokusaj-ubistva-slobodanu-markovicu-pet-godina-robije/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot