Banjaluka: Zbog pljačke 400 KM dvije godine zatvora

Objavljeno: 11. 9. 2017 u 13:02h

Dragan Kekić (20) iz Banjaluke osuđen je na dvije godine zatvora u banjalučkom Okružnom sudu zbog pljačke 400 maraka iz marketa “Spasenić” u Banjaluci.

Izricanju presude prethodio je sporazum o priznanju krivice koji je Kekić zaključio sa Okružnim tužilaštvom u Banjaluci. Sporazum je prihvatilo vijeće kojem je predsjedavao sudija Pane Gavrić.

Kekić je opljačkao market 10. oktobra 2015. godine. On je tog dana maskiran ušao u market “Spasenić” u ulici Đure Damjanovića u Banjaluci i prijeteći nožem od radnice Zorice K. uzeo oko 400 maraka u raznim valutama i apoenima. U vrijeme pljačke na glavi je imao kapuljaču i tamne crne naočare.

U prvi mah kada je ušao u market, radnica nije shvatila da je u pitanju pljačka, već je razbojnika upitala da li se šali. Međutim, kada joj je zaprijetio nožem i rekao da mu preda pare, ona je iz straha uzela novac iz kase i dala mu. Razbojnik je nakon toga pobjegao, ali ga je policija ubrzo pronašla i uhapsila. Nezvanično saznajemo da je radnica marketa nakon pljačke posumnjala da je riječ o Kekiću, jer ga je navodno prepoznala pošto on živi u blizini marketa. Tokom hapšenja policija je kod Kekića pronašla novac, koji će biti vraćen vlasnicima marketa “Spasenić”.

Obrazlažući presudu sudija Pane Gavrić kazao je da su kod optuženog kao olakšavajuće okolnosti cijenjeni njegovo priznanje i mladost.

“Priznanjem je optuženi mnogo pomogao i olakšao rad suda. Riječ je o mlađoj osobi koja do sada nije osuđivana. Ovom kaznom će se postići svrha kažnjavanja”, rekao je sudija Gavrić i kazao Kekiću da se nada da se više neće susretati na sudu zbog krivičnih djela. Kekić je obećao da više neće činiti krivična djela.

Izvor: Glas Srpske / Autor: Nebojša Tomašević

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-zbog-pljacke-400-km-dvije-godine-zatvora/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])