Banjaluka: Ostaje li koalicija ista nakon 20. septembra?

Objavljeno: 8. 9. 2017 u 20:26h

20. septembra u Gradskoj upravi moglo bi da dođe do nekoliko promjena. Zakazan je koalicioni sastanak gdje će načelnici i direktori nekoliko javnih preduzeća saznati da li ostaju u svojim foteljama. Ko ostaje, a da li i ko ide prvi čovjek Banjaluke nije htio da otkriva.

Kaže da su načelnici i direktori imali vremena da pokažu kako se snalaze na funkcijama koje su dobili. Iako je Ujedinjena Srpska dio koalicije, nije htio da otkriva da li mjesta ima za neke nove pozicije i za njih.

“Ujedinjena Srpska je takođe dio koalicije u gradu Banjaluci. Podsjećam da su oni prošle godine potpisali sporazum i podržali kandidata za gradonačelnika, to jeste mene i da su o formiranju gradske vlasti prošle godine dio skupštinske većine. O formiranja gradskih vlasti u novembru prošle godine, dio je skupštinske većine. Oni su i nastavljaju to biti. Kakav će biti dalji kadrovski raspored, u tom momentu pred nama se nalazi izbor načelnika odjeljenja, konkurs se završava iduće sedmice i nekoliko rukovodnih poticija u javnim preduzećima i ustanovama”, rekao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

20. septembar jedva čekaju i DNS-ovci. Tada će saznati da li će zadržati dvije načelničke fotelje i mjesto direktora Turističke organizacije i Centra za socijalni rad. Sa samo jednim odbornikom pokušaće održati trenutnu situaciju. Već sada su skeptični po pitanju mjesta u Centru.

“Moguće je da će biti još smanjenja političkog kapaciteta DNS-a, ali se mi nadamo da to sigurno neće biti dramatično, odnosno DNS je sada u fazi reorganizacije, mi jačamo svoje političke kapacitete”, kaže Boran Bosančić, šef kluba poslanika DNS-a u Skupštini grada Banjaluka.

Pokušava i Ujedinjena Srpska da ojača pozicije. U medijima se šuška da bi na mjesto direktora Centra mogao da sjedne Igor Baroš iz Ujedinjene Srpske. Predsjednik te stranke ne želi još ništa da komentariše, ali priznaje da im takvo mjesto ne bi smetalo. Kaže da je najbitnije da se takva ustanova digne iz pepela, i da to ne bude politički plijen.

“Da to ne bude mjesto gdje se namiruju ugovori i partije, nego mjesto da građani dobiju bolju instituciju. Da to ne bude više institucija gdje se ljudi prepucavaju i imaju afere nego ona koja služi svojim korisnicima”, rekao je Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske.

Ujedinjena Srpska ima po jedno načelničko i direktorsko mjesto. DNS ima jednu načelničku fotelju više i dvije direktorske. Po dva predstavnika ima i socijalistička partija, dok je SNSD-ovaca najviše-11 načelnika i osam direktora javnih ustanova i preduzeća. Situacija u Gradskoj skupštini je prilično izumjenjena pa nije isključeno da nakon 20-tog septembra promjeni i omjer snaga koalicionih partnera.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-ostaje-li-koalicija-ista-nakon-20-septembra/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot