Uz asfalt u Priječane stiže i rasvjeta

Objavljeno: 6. 9. 2017 u 10:54h

Izgradnja dionice puta u dužini od kilometar prema naselju Priječani počinje u petak, a vrijednost ovih radova je oko 750.000 maraka.

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić rekao je juče da je ovo nastavak izgradnje ranije započete dionice puta prema ovom naselju.

“Napravljene su manje izmjene projekta prema kojem će saobraćajnica biti proširena, a trotoar postavljen samo sa jedne strane. Ovo je jedna od zahtjevnijih dionica, jer na oko pola kilometra moraju biti postavljeni potporni zidovi kako bi se to što kvalitetnije uradilo. Na tom dijelu puta biće postavljena odvodna kanalizacija i rasvjeta”, kazao je Sandić i dodao da bi radovi trebalo da budu završena u roku od pola godine.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Priječani Mladen Novaković je kazao da je gradnja dionice veoma važna za ovo naselje i da je stanovnici sa nestrpljenjem čekaju.

“Ova dionica će se prostirati na oko pola kilometra do ulaska u naselje. Nakon toga preostaje da se uradi još tih 500 metara koji su izuzetno teški za izgradnju jer je teren nepristupačan. Međutim, nakon ulaska u naselje radovi će biti mnogo lakši”, kazao je Novaković.

Prema njegovim riječima, na dijelu puta koji je završen 2015. godine, a koji je rekonstruisan lani, pojavila su se ponovo manja oštećenja, ali to nije ništa alarmantno.

“Ima mjesta gdje je saobraćajnica malo utonula, šahtovi su negdje iskočili, pojavila se trava uz ivičnjake, ali kako je to ranije bilo, sada smo zadovoljni”, kazao je Novaković.

Dodao je da imaju manjih problema u saobraćaju jer je put uzak, posebno kada se susretnu automobil i autobus pa se neko do njih mora vratiti i do pola kilometra kako bi se mimoišli.

Izgradnju dionice puta u Priječanima izvodiće preduzeće “MG Mind” iz Mrkonjić Grada, a nadzor nad izvođačem imaće Gradska uprava.

Most

Sanacija pješačkog mosta u Priječanima mogla bi uskoro početi pošto se sutra zatvara tender za izbor izvođača radova.

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić rekao je da su tendersku dokumentaciju preuzele dvije firme, tako da očekuju da izvođač radova bude izabran.

Izvor: Glas Srpske / Autor: Sanja Amidžić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/uz-asfalt-u-prijecane-stize-i-rasvjeta/||claudebot