Obrada metala otvara 80 radnih mjesta

Objavljeno: 6. 9. 2017 u 10:35h

Gradskoj razvojnoj agenciji odobren je projekat “Osposobljavanje nezaposlenih lica prema potrebama poslodavaca u sektoru metal”, u okviru kojeg bi 80 osoba trebalo da dobije radno mjesto.

Iz Agencije ističu da su nedavno pripremili projektnu aplikaciju i kandidovali projekat ka programu “Prilika plus”. Vrijednost ovog regionalnog projekta je 137.343 KM i u narednom periodu bi trebalo da bude potpisan ugovor o njegovom sprovođenju.

“Cilj projekta je jačanje partnerstva između jedinica lokalne samouprave, javnih službi za zapošljavanje u RS, obrazovanih ustanova, centara za obuku, odnosno edukaciju i poslodavaca zbog sprovođenja programa obrazovanja i obuka radnika za poznatog poslodavca”, saopštili su iz Agencije i dodali da se na ovaj način stvara veća konkurentnost nezaposlenih osoba i efikasnije zapošljavanje.

Projekat se realizuje u partnerstvu sa Mašinskim fakultetom Banjaluka, opštinama Gradiška i Laktaši, Zavodom za zapošljavanje RS, tehničkim školama u Gadišci i Banjaluci, kao i banjalučkim, gradiškim i laktaškim firmama.

Gradska razvojna agencija kontinuirano priprema projekte, koje kandiduje ka dostupnim izvorima finansiranja u okviru aktuelnih razvojnih programa, projekata i fondova. Agencija je od aprila ove godine pripremila sedam projektnih prijedloga vrijednih 639.687 KM i pet projekata tehničke pomoći firmama ukupne vrijednosti 580.120 KM.

Izvor: Glas Srpske / Autor: J.Š.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/obrada-metala-otvara-80-radnih-mjesta/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])