Održana prva edukacija Centra za pravnu edukaciju iz Banjaluke (Foto)

Objavljeno: 4. 9. 2017 u 00:11h

U prostorijama Centra za afirmaciju i razvoj u petak je održana je edukacija naziva “Šta treba da znam kada kupujem stan – ili obavljam drugi posao u vezi sa nekretninama?”.

Edukaciju je organizovao Centar za pravnu edukaciju koji je pokrenut u junu ove godine u okviru Centra za afirmaciju i razvoj. Centar je nastao kao izraz volje mladih pravnika i studenata prava da svoje sugrađane upoznaju sa pravima koje imaju, te propisima koji ih štite, a sve to na praktičan i pravnim laicima razumljiv način.

U cilju obezbjeđivanja kvaliteta edukacije, broj mjesta bio je ograničen, te je priliku da učestvuje dobilo 20 ljudi, različitih uzrasta i zanimanja.

Raduje nas činjenica da je broj zainteresovanih za ovakav koncept informisanja i učenja bio daleko veći od broja mjesta predviđenih za učešće. Predavač, Arsenije Baltić, zaposleni u advokatskoj kancelariji Mile Baltić, prisutnima je na zanimljiv način predočio osnove zemljišno-knjižnog prava. Na prvi pogled komplikovana, a u praktičnom smislu veoma korisna tema, iznesena je na razumljiv način, uz pomoć primjeraka konkretnih akata iz ove oblasti. Napominjemo da tokom edukacije nisu pružani konkretni pravni savjeti, niti pravna pomoć u konkretnim predmetima, već je izlaganje bilo isključivo edukativnog karaktera, temeljeno na normativnim rješenjima i praksi”, navodi se u saopštenju Centra za afirmaciju i razvoj.

Okončanjem samo prve u nizu edukacija, ideja na kojoj je zasnovan Centar za pravnu edukaciju je zaživjela, te Centar u skladu sa pokazanim interesom javnosti nastavlja dalje sa svojim aktivnostima, te je u toku prijava na edukaciju „Saobraćajka – šta sad? Naknada materijalne i nematerijalne štete, vansudskim i sudskim putem“.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/odrzana-prva-edukacija-centra-za-pravnu-edukaciju-iz-banjaluke-foto/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot