Nakon objava na društvenim mrežama mnogi požurili da pomognu malom Milanu

Objavljeno: 4. 9. 2017 u 19:50h

“Bolestan dječak bez čarapa, pidžame i tople odjeće” – jučerašnje objave na   društvenim mrežama o trogodišnjem Milanu koji se liječi na banjalučkoj onkologiji, daleko su odjeknule, pa su se mnogi odazvali apelu za pomoć.

Reakcija danas stiže i iz Uiverzitetko-kliničkog centra. Poručuju da su Milanu Cerovcu  iz Doboja, čija porodica teško živi, obezbjeđeni osnovni bolnički uslovi.

“Sve što je potrebno: bolničku pidžamu, čistu posteljinu, toplu sobu  i redovne obroke, dječak ima.  Pomoć u garderobi, grani i tome jednostavno nije potrebna, jer to sve dječak ima ovdje, i, naravno, u bolničkoj sobi gdje borave drugi pacijenti za to nema mjesta”, rekla je Jelica Predojević Samardžić, šef Odsjeka za dječiju hematoonkologiju.

Nakon dva mjeseca liječenja od akutne leukemije, dječak je, kažu doktori, u stabilnom stanju. Trenutno sam leži na odjeljenju sa dječiju hematoonkologiju, dok je njegova majka pred porođajem na drugoj klinici. Tek danas je uspjela da ga posjeti.

“Što se tiče doktora, ljekara, sestara, svi su dobri. On ima sad svega, više mu nije potrebna nikakva donacija, ništa. Jedino za kuću, pošto će se mali dugo ovdje liječiti”, kaže njegova majka Veselinka Cerovac.

Veselinka priča da nema posla, a kod kuće je, kaže,  čeka nezaposleni muž i još jedno dijete.  Žive od 35 maraka dječijeg dodatka. Oni koji su tu priču čuli, pristižu u pomoć.

“Imam mlađeg brata, tako da njegove stvarčice sam donijela. Igračkice, stvarčice i to je to”, kaže Milana Stojić.

Pomoć stiže i od prvog čovjeka Srpske. Iz kabineta predsjednika najavili su da će porodici uplatiti 5. 000 maraka.

Ljekari kažu da bi Milanov oporavak mogao da potraje još dvije godine.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/nakon-objava-na-drustvenim-mrezama-mnogi-pozurili-da-pomognu-malom-milanu/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot