Banjaluka: Završni radovi u Poslovnoj zoni Ramići

Objavljeno: 1. 9. 2017 u 12:52h

Kompletiranje infrastrukture u Poslovnoj zoni Ramići privodi se kraju a juče su počeli radovi u okviru kojih će biti izgrađena saobraćajnica, postavljena LED rasvjeta i uređeno okolno građevinsko zemljište.

Gradonačelnik Igor Radojičić, direktor Američke agencije za međunarodni razvoj USAID u BiH Piter Dafi i predstavnik američke humanitarne i razvojne agencija “Katolička služba pomoći” (CRS) za BiH Mark D’Silva ozvaničili su juče početak završnih radova u industrijskoj zoni.

Ukupna vrijednost projekta je 925.000 KM od čega je grad obezbijedio 415.000, a američki partneri 510.000 maraka. Završetak radova očekuje se početkom novembra ove godine.

“Biće izgrađeno 468 metara saobraćajnice sa kompletnom infrastrukturom, trotoarima i štedljivom rasvjetom. Građevinci će da urede i okolno zemljište, dok napušteni odvodni kanal biće zasut”, rekao je Radojičić.

Istakao je da se industrijska zona širi, u okviru koje se stvara više prostora za nove ulagače.

“U cilju ove gradske administracije je produktivno zapošljavanje, a novi kupci, odnosno privrednici u Poslovnoj zoni će to omogućiti”, kazao je Radojičić.

Dafi je istakao kako su Ramići jedan od projekata kojim se unapređuje poslovno okruženje.

“Za privlačenje novih investicija potrebno je mnogo truda i rada. Radili smo na dobijanju sertifikata koji pokazuju da je ovaj grad privlačan za ulagače. Nadam se da će se kroz koju godinu ovdje otvoriti više preduzeća”, rekao je Dafi.

 D'Silva rekao je da je ponosan što ova organizacija učestvuje u ovom projektu.

“Ovo je velika stvar za grad. Prošlo je 15 godina od kada smo radili na nekom infrastrukturnom projektu u Banjaluci zajedno sa USAID-om. Pomogli smo u razvijanju socijalne strategije grada za povratak raseljenih lica. Mislim da bi bilo najbolje da će ozvaničenje završetka radova biti noću, da bi se najbolje vidjela rasvjeta”, predložio je D'Silva.

Licitacija

Grad je raspisao oglas o prodaji elektroradionice i okolnih objekata sa zemljištem u Poslovnoj zoni “Ramići” koja će se obaviti licitacijom 12. septembra u zgradi Gradske uprave.

Na prodaju su i pogon savijanja, garaža, metalno skladište, restoran i objekat komercijalne službe bivše Valjaonice hladnovaljane trake “Unis”.

Zainteresovani privrednici za javno nadmetanje se mogu prijaviti do 8. septembra.

Izvor: Glas Srpske / Autor: Nevena Bunić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-zavrsni-radovi-u-poslovnoj-zoni-ramici/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot