Banjaluka: Udžbenici za djecu iz višečlanih porodica

Objavljeno: 31. 8. 2017 u 12:59h

Gradska uprava obezbijedila je udžbenike za 64 učenika iz 30 višečlanih porodica, članova Udruženje porodica sa četvoro i više djece “Četiri plus”.

Knjige i pribor mališanima je juče uručio gradonačelnik Igor Radojičić u prostorijama pomenutog udruženja.

“Ovo je aktivnost koju sprovodimo svake godine. Grad im je obezbijedio nove poslovne prostorije, takođe plaća boravak djeci iz višečlanih porodica u vrtićima, zatim postoje posebne linije stipendija kao i jednokratna pomoć za njih. Razgovarali smo i o mogućnostima da se kroz budžet vrate određene linije pomoći kada je u pitanju stambeno zbrinjavanje višečlanih porodica”, rekao je Radojičić.

Predsjednik udruženja “Četiri plus” Jovan Radovanović izrazio je zahvalnost gradu.

“Udžbenike su dobila djeca iz socijalno najugroženijih porodica”, rekao je Radovanović i dodao da se ovo udruženje trudi da obezbijedi dovoljno školskog pribora.

Grad je preduzeo niz aktivnosti radi obezbjeđivanja svih neophodnih uslova za početak nove školske godine.

“Provjereno je stanje saobraćajne signalizacije u blizini svih škola, a sprovešćemo i promotivne akcije kojima ćemo skrenuti pažnju vozačima da budu što oprezniji u blizini škola”, rekao je v.d. načelnika Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić.

Udžbenike i školski pribor od Gradske uprave dobilo je i 21 dijete iz Udruženja Roma “Veseli brijeg”, a šestoro srednjoškolaca i dva studenta iz ovog udruženja dobiće jednokratnu pomoć.

Izvor: Glas Srpske / Autor: J.Š.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-udzbenici-za-djecu-iz-viseclanih-porodica/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])