Za novu kanalizaciju na Starčevici 200.000 KM

Objavljeno: 30. 8. 2017 u 16:33h

Tender za izvođača radova koji će graditi novu kanalizaciju u Ulici Slobodana Dubočanina, u naselju Starčevica, raspisan je juče.

Prema riječima Petra Bilčara, v.d. načelnika Odeljenja za komunalne poslove, do kraja septembra javna nabavka će biti završena, nakon čega će se početi sa radovima.

“Riječ je o veoma važnom projektu, za koji je izdvojeno 200.000 maraka. Prvobitnim projektom je bilo predviđeno da se istovremeno izgradi I kanalizaciona mreža u Ulici Koste Jarića, ali procjene su da je za taj posao potrebno oko 600.000 maraka. Tako će u ovoj godini kanalizaciju dobiti stanovnici dijela Ulice Slobodana Dubočanina, a za drugi dio novac bi trebalo da se obezbijedi naredne godine”, kaže Bilčar.

Mještani sa kojima smo razgovarali ističu da je krajnje vrijeme da u njihovu ulicu stigne kanalizacija.

“Značiće nam mnogo, jer se snalazimo kako znamo i umijemo. Struja, voda i kanalizacija su najpotrebiniji, to je osnovno bez čega se ne može”, kaže mještanin Vlado Panić.

Prema riječima Predraga Đajića, predsjednika Savjeta MZ Starčevica, osim stanovnika Ulice Slobodana Dubočanina, muku sa nedostatkom kanalizacione mreže muče i u Tuzlanskoj ulici.

“Godinama su ovi radovi prioritet. Drago nam je da će bar dio Ulice Slobodana Dubočanina, koja ima pedesetak domaćinstava, dobiti kanalizaciju”, navodi Đajić.

Za radove planirano 350.000 KM

Osim za kanalizaciju u Ulici Slobodana Dubočanina, za koju je izdvojeno najviše novca, ovogodišnjim Programom uređenja građevinskog zemljišta planirana je izgradnja i rekonstrukcija kanalizacije u Ulici Frane Supila, te završetak radova u Ulici Eugena Kumičića i Olimpijskih pobjednika, za šta je predviđeno 150.000 KM.

Tako je u gradskom budžetu za novu i rekonstrukciju postojeće kanalizacione mreže izdvojeno ukupno 350.000 KM.

Izvor: blic.rs / Autor: B. Regulić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/za-novu-kanalizaciju-na-starcevici-200-000-km/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])