Banjaluka: Radojičić uručio udžbenike djeci iz višečlanih porodica (Foto)

Objavljeno: 30. 8. 2017 u 12:39h

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić posjetio je danas Udruženje porodica sa četvoro i više djece i đacima uručio udžbenike za predstojeću školsku godinu.

Radojičić je rekao da je grad obezbijedio udžbenike za 64 učenika iz oko 30 višečlanih porodica, te da je riječ aktivnosti koju provode svake godine.

On je podsjetio da je grad ovom udruženju obezbijedio i nove poslovne prostorije, te da plaćaju boravak djece iz višečlanih porodica u vrtićima.

“Postoje posebne linije stipendija, kao i jednokratna pomoć. Danas smo razgovarali i o mogućnostima da se budžetom vrate određene linije pomoći kada je riječ o stambenom zbrinjavanju”, rekao je Radojičić.

Iz Gradske uprave Banjaluke je saopšteno da je predsjednik Udruženja porodica sa četvoro i više djece Jovan Radovanović rekao da su udžbenike dobila djeca iz socijalno najugroženijih porodica, te da ova organizacija nastoji da na sve moguće načine obezbijedi dovoljan broj udžbenika i školskog pribora.

Udžbenike i školski pribor danas su dobila i djeca iz Udruženja Roma “Veseli brijeg”, kojima je knjige uručio vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac.

“Osim 21 učenika iz romskih porodica koji su dobili knjige, šestoro srednjoškolaca i dva studenta iz ovih porodica dobiće jednokratnu novčanu pomoć za nabavku udžbenika”, naveli su iz Gradske uprave.

Školska godina počinje u petak, 1. septembra, kada će u školske klupe banjalučkih osnovnih škola sjesti 1.922 prvačića. Školsko zvono će se oglasiti i u svih 17 srednjih škola na području grada, u kojima će svoje mjesto zauzeti blizu 11.000 srednjoškolaca.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-radojicic-urucio-udzbenike-djeci-iz-viseclanih-porodica-foto/||claudebot