Darovali dragocjenu tečnost više od 100 puta

Objavljeno: 29. 8. 2017 u 17:24h

Zoran Talić, predsjednik Skupštine grada, primio je juče članove Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi, koji su krv dali 100 i više puta, te razgovarao s njima o najvećim poteškoćama sa kojima se suočavaju.

Đuro Ožegović, predsjednik Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi Banjaluka, rekao je da je ovo grad plemenitih i humanih ljudi, ali da bi Gradska uprava trebalo da posveti daleko veću pažnju.

“Nikad se nije desilo da se nečiji život dovede u pitanje zbog nedostatka krvi, a sve zahvaljujući ovim humanim ljudima koji su krv dali 100 i više puta”, kazao je Ožegović.

Boris Testen, član Udruženja, kaže da je krv dao 150 puta zaključno sa 8. decembrom 2015, kada je zadnji put dao dragocjenu tečnost. Talić ističe da se na sastanku govorilo o načinima na koje bi se moglo pomoći prilikom funkcionisanja ovog udruženja.

Prema njegovim riječima, Gradska uprava će nastojati da pomogne prilikom nalaženja novih načina kojima bi se stimulisao što veći broj mladih ljudi.

Talić je upozorio da što prije treba naći rješenje problema sa kojim se suočava Dom zdravlja prilikom kojeg Fond zdravstvenog osiguranja RS toj ustanovi ne refundira troškove lijekova propisanih na recept od strane zdravstvenih ustanova koje propisuju ljekari koji nisu u Domu zdravlja.

Talić: Nikada ne bih htio “bijeli hljeb”

Zoran Talić, predsjednik Skupštine grada, kazao je da on nikada ne bi podnio zahtjev za primanje “bijelog hljeba” te da je spreman da to i potpiše.

“Narodna skupština RS je donijela takav zakon, a Budimir Balaban je samo iskoristio svoje pravo, a da li je to ispravno, najbolje je da njega pitate”, komentarisao je Talić podnošenje zahtjeva bivšeg predsjednika Skupštine grada za “bijeli hljeb”.

Izvor: Nezavisne/Bojana Živanić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/darovali-dragocjenu-tecnost-vise-od-100-puta/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot