Banjalučki gimnazijalci na Olimpijadi metropola u Moskvi

Objavljeno: 28. 8. 2017 u 16:16h

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, upriličio je danas prijem za učenike banjalučke Gimnazije, koji će naš grad predstavljati na Olimpijadi metropola u Moskvi.

Gradonačelnik Radojičić je rekao da je Banjaluka počastvovana pozivom gradonačelnika Moskve da učestvuje na Olimpijadi među velikim svjetskim gradovima i da to za nas predstavlja veliku čast.

“Naša omladina će se tamo naći u društvu svojih vršnjaka iz Berlina, Pekinga, Nju Delhija, Beograda i drugih svjetskih prijestonica. Grad Banjaluka je, pored toga što je pozitivno odgovorio na poziv gradonačelnika Moskve, ujedno suorganizator i sufinansijer odlaska naši učenika u Moskvu. Želim našim momcima i djevojkama uspjeh na Olimpijadi, ali i da na dostojanstven način predstave naš grad, Gimnaziju i Republiku Srpsku” – poručio je gradonačelnik banjalučkim gimnazijalcima.

Direktor Gimnazije, Zoran Pejašinović, izjavio je da imponuje svima da budu u društvu takvih metropola na jednom tako velikom takmičenju.

“Ovo je i poruka našim učenicima da ako su vrijedni, ako uče, ako vole školu i znanje, da je to neko prepoznao i podržao, kao što je sada slučaj sa Gradskom upravom. Ovo putovanje u Moskvu će, osim radnog dijela programa, imati i veoma zanimljive turističke sadržaje, što svakako nije zanemarljivo, jer je ovo jedinstvena prilika za sve da vidimo Moskvu” – kazao je Pejašinović.

Učenik trećeg razreda Gimnazije, Filip Beštić, takmičiće se na Olimpijadi u oblasti hemije.

“Na Olimpijadi će učestvovati osam učenika iz Banjaluke, iz oblasti matematike, fizike, informatike i hemije. Zahvaljujem se školi i Gradskoj upravi koji su nam omogućili da idemo u Moskvu. Učinili smo sve da se što bolje spremimo i vjerujem da ćemo ostvariti dobre rezultate” – istakao je Beštić.

Olimpijada metropola će biti održana od 4. do 9. septembra u Moskvi.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjalucki-gimnazijalci-na-olimpijadi-metropola-u-moskvi/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot