Za projekte banjalučkih mjesnih zajednica 150.000 KM

Objavljeno: 24. 8. 2017 u 10:07h

Gradska uprava je ove godine izdvojila 150.000 KM za podršku manjim projektima mjesnih zajednica. Savjeti svih 57 mjesnih zajednica u narednih 30 dana mogu da kandiduju po dva projekta iz infrastrukturne i komunalne oblasti, kojim će riješiti dio svojih problema.

Gradonačelnik Igor Radojičić obavijestio je predsjednike Savjeta MZ o ovoj odluci na sastanku u Gradskoj upravi.

“Iz budžeta će po projektu biti izdvojeno do 2.500 KM, s tim da se taj iznos može iskoristiti i za sufinansiranje. Ova praksa je inicirana sa terena kako bi bili otklonjeni manji problemi koje najbolje mogu riješiti mjesne zajednice. Još zimus smo od njih dobili prijedlog da se uspostavi posebna budžetska linija koja bi bila namijenjena u ove svrhe” – objasnio je Radojičić.

Dodao je da će sve prijavljene projekte ocjenjivati komisija, te da će na osnovu toga biti dodijeljena sredstva.

“Finansirani će biti samo najbolji projekti, a javni poziv je otvoren do 23. septembra. Od savjeta mjesnih zajednica je zatraženo i da predlože svoje prioritete za narednu godinu, kako bismo u fazi pripreme budžeta i godišnjih programa komunalne potrošnje blagovremeno imali prijedloge sa terena” – rekao je Radojičić.

Predsjednik Savjeta MZ Obilićevo dva, Darko Milaković, izjavio je da podržava akciju Gradske uprave i raspisivanje javnog poziva.

“Mi smo u savjetu već imali neke inicijalne razgovore. Ranije smo imali ideju da to budu dječija igrališta, ali će uskoro, zahvaljujući akciji Gradske uprave i društveno odgovornih kompanija, u našem naselju biti izgrađena dva nova igrališta. U tom smislu ćemo probati da kandidujemo neke druge projekte ali o tome ćemo uskoro donijeti odluku” – rekao je Milaković.

I predsjednik Savjeta MZ Lazarevo jedan  Obrenko Slavnić, prisustvovao je sastanku sa gradonačelnikom.

“Planiram da sazovem Savjet MZ u kojem je devet članova, kako bi odlučili sa čim bi mogli aplicirati. Šta će to biti znaće se ovih dana. Što se tiče spiska prioriteta za 2018. godinu oko 70 odsto spiska čini će stari infrastrukturni problemi koji su i na sadašnjem spisku a nisu riješeni” – kazao je Slavnić.

Radaković

Predsjednik savjeta mjesne zajednice Šargovac Rajko Radaković pohvalio je potez Gradske uprave.

“Radojičić nizom aktivnosti i te kako djeluje u korist svih građana. Smatram da on ovim projektom pored rješavanja određenih problema želi da uvidi koliko su predstavnici mjesnih zajednica sposobni da obavljaju taj posao i  koliko poznaju rad na terenu” – rekao je Radaković.

Izvor: Glassrpske/Jasmina Perišić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/za-projekte-banjaluckih-mjesnih-zajednica-150-000-km/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot