Djeca ratnih vojnih invalida idu na more, gradonačelnik im uručio džeparac

Objavljeno: 22. 8. 2017 u 10:19h

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičuć, uručio je danas u Gradskoj upravi džeparac djeci ratnih vojnih invalida, koja će od petka boraviti na moru u Bečićima, u okviru projekta „Socijalizacija djece Republike Srpske“.

Radojičić je djeci poželio srećan put i ugodan boravak na moru, te naglasio da Gradska uprava već 15 godina dodjeljuja sredstva za boravak djece RVI Vojske RS na crnogorskom primorju.

“Ovo je mali znak pažnje prema ovoj djeci čiji roditelji imaju ogromnu zaslugu za stvaranje Republike Srpke. Iz Banjaluke na odmor ide 12 djece, uzrasta od 7 do 14 godina, a Grad Banjaluka je za svako dijete obezbijedio iznos od 30 evra” – rekao je gradonačelnik.

V.D. načelnika Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Dragiomir Keserović, kazao je da se ovaj projekat provodi u saradnji sa brojnim organizacijama i da je organizacija do sada uvijek bila na visokom nivou. On je naglasio da su ciljevi odlaska djece na more, prije svega, socijalizacija djece kroz igru i druženje, te unapređenje zdravstvenog stanja djece.

Predsjednik Gradske boračke organizacije Banjaluka, Goran Rogić, rekao je da putovanje djece organizuje Javni fodn za dječiju zaštitu RS iz Bijeljine, a u saradnji sa Centrom za socijalni rad i Boračkom organizacijom Banjaluka. On je naglasio da će djeca boraviti u Bečićima od 25. avgusta do 3. septembra i da sa djecom putuju i dva vaspitača.

Izvor: Unoportal

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/djeca-ratnih-vojnih-invalida-idu-na-more-gradonacelnik-im-urucio-dzeparac/||claudebot