Vrbas ljepota koju treba doživjeti

Objavljeno: 21. 8. 2017 u 10:10h

Ljepote Vrbasa i njegovog kanjona oduševili su učesnike prve turističke rafting regate. Netaknuta priroda, spust u čamcima niz brzake i slapove očarali su goste koji će kako rekoše još dugo pamtiti ovu avanturu.

“Bila bi velika šteta posjetiti Banjaluku a ne uživati u ljepotama koje prelijepa zelena rijeka nudi. Rafting regata je jedno sjajno iskustvo koje ću pamtiti ali i rado ponoviti. Idući put ću povesti i prijatelje, jer ova avantura se ne može riječima opisati, to treba doživjeti” – rekao je  kardiolog iz Beograda Ivan Stojanović učesnik prve turističke regate “Vrbas Banjaluka 2017”

U nezaboravanom izletu koji su proteklog vikenda u organizovali Rafting kluba “Kanjon” i kompanija “Koka-Kola” učestvovalo je oko 200 ljubitelja prirode i avanture.  Oni su se u 22 čamca spustili niz 14 kilometara dugu riječnu rutu od Krupe do Karanovca.

Prema riječima jednog od učesnika regate, poznatog banjalučkog kardiologa Aleksandra Lazarevića, rafting je predstavljao svojevrsnu stazu zdravlja.

“Svi moji sugrađani ali i gosti treba što više da uživaju na Vrbasu i iskoristi one sve ljepote koje on nudi kao što to i sam rado činim u slobodno vrijeme. Više puta sam bio na raftingu a na ovu regatu sam poveo i prijatelje iz Beograda. Vodio sam i neke goste iz Australije, Kanade, Brazila, Njemačke, Japana i Engleske i svi do jednog su bili oduševljeni našim turističkim potencijalom” – rekao je Lazarević.

Predsjednik RK “Kanjon” Aleksandar Pastir, istakao je da se uz podršku Grada i Kompanije “Koka-Kola”, realizovana regata za koju će se truditi da postane tradicionalna.

“Rafting je jedan od brendova grada. Daćemo sve od sebe da i dalje privlači turiste i bude kao do sada bezbjedan vid avanturizma” – rekao je Pastir.

Adrenalin

I studentkinje Milica Branić i Nina Ratković iz Banjaluke koje su prvi put osjetile čari raftinga, nisu krile zadovoljstvo.

“Ovo je sjajan vid zabave i rekreacije. Svidjelo nam se druženje u čamcu, timsko veslanje kroz brzake, sigurnost koju su nam pružili organizatori ali i adrenalin koji smo osjetili kada smo prolazili kroz kanjon Tijesno” – prenijele su utiske ove studentkinje.

Izvor: Glassrpske/Jasmina Perišić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/vrbas-ljepota-koju-treba-dozivjeti/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot