Nekultura u Banjaluci: Šetaju psa ispod prozora i kraj igrališta, a ne počiste za njim

Objavljeno: 21. 8. 2017 u 15:50h

Brojni građani se žale da su očajni jer ne mogu da stanu u kraj vlasnicima pasa koji nemaju osnovne kulture i ne žele da počiste za svojim ljubimcem.

Mještani Ulice Banovića Strahinje u Obilićevu kažu da više nemaju načina da se bore sa pojedinim nesavjesnim komšijama koji baš nikada ne čiste za svojim ljubimcima.

“Ne znam kako imaju obraza dovesti psa pod nečiji prozor da vrši nuždu ili pored igrališta na kojem se igraju djeca, a onda se hladno okrenuti i otići. Bezbroj puta su ih komšije upozoravale da moraju počistiti za psom, a oni, umjesto da se postide, budu drski i viču da imaju pravo da rade šta hoće” – pričaju mještani ove ulice.

Tvrde da ni kod komunalnih policajaca nisu naišli na razumijevanje, a jedini prijedlog koji su im dali doveo bi do toga da se još više zavade sa komšijama.

“Nekoliko puta smo zvali komunalne policajce da prijavimo vlasnike koji krše propise, a oni predlažu da uslikamo komšiju sa psom i pošaljemo im fotografiju. To je suludo. Znam da ne mogu stići da obiđu cijeli grad, ali mogu bar izaći na teren kada dobiju prijavu”  – kaže mještanka Sonja T.

Dodaje da užasno izgleda i šetalište pored Vrbasa jer je javna površina i većina vlasnika smatra da tu i nema obavezu da počisti iza psa.

“Kada bi se ovakvo ponašanje strože kažnjavalo sigurno bi problem bio riješen u kratkom roku, ali čini mi se da niko od nadležnih o tome ne vodi računa” – rekla je Sonja.

Na isti problem se žale i u centru grada, gdje je, kako kažu, na igralištu pored Sokolskog doma više pasa nego djece.

“Naravno da nam ne smetaju životinje, ali nam smeta što prljaju okolo, pa igrajući se djeca redovno u to ugaze” – kaže jedan mještanin.

U Gradskoj upravi, međutim, tvrde da prijave i nisu tako česte, te upozoravaju vlasnike da moraju poštovati propise, izbjegavati površine gdje je postavljena tabla da je zabranjeno šetanje životinja.

“Kazna za vlasnike koji ne počiste za svojim kućnim ljubimcima iznosi 100 KM” – kažu u Gradskoj upravi.

Da je ovaj problem rasprostranjen potvrđuje i Banjalučanka Tanja V. koja kaže da uvijek čisti za svojim ljubimcem, a sugrađani joj priđu i pohvale je da je među rijetkima koji to rade.

Osnovna kultura

Mještani Obilićeva kažu da su im u Gradskoj upravi rekli da prikupe potpise svih stanara i da će ispod njihovih prozora postaviti znak da je zabranjeno šetanje pasa.

“Na šetalištu pored Vrbasa je bila ista takva tabla, ali to nije rješenje jer niko nije poštovao zabranu. Ne vrijedi nam uređivati i graditi Banjaluku kada pojedini stanovnici nemaju ni osnovne kulture” – kažu mještani Obilićeva.

Izvor: Blic/Ž. Javorac

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/nekultura-u-banjaluci-setaju-psa-ispod-prozora-i-kraj-igralista-a-ne-pociste-za-njim/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot