Banjaluka: Napad na Stanivukovića i članove pokreta “ReStart Srpska”

Objavljeno: 21. 8. 2017 u 13:20h

Odbornik u Skupštni grada Banjaluka Draško Stanivuković, predsjednik pokreta „ReStart Srpska“ Stefan Blagić i drugi učesnici današnje konferencije za novinare u Banjaluci verbalno i fizički su napadnuti na parking prostoru ispred zgrade Vlade RS-a i standiona Fudalskog kluba „Borac“.

Nakon što su se predstavnici medija razišli prišao im je, kako kažu, direktor Fudbalskog kluba „Borac“ Dejan Lukendić te počeo s verbalnim napadima.

“Čim su novinari otišli, počeo nas je vrijeđati i govoriti da ne možemo biti na privatnom parkingu. Nisam ni znao o kome se radi, a naknadno mi je rečeno da je u pitanju Dejan Lukendić. Rekao mi je da više nikada neću moći doći na stadion, te pokušao pocijepati peticiju koju smo danas predstavili medijima s zahtjevom da se ograniči kupovina službenih automobila u Vladi RS-a” – rekao je Stanivuković.

Iako, kako kaže, u šoku zbog napada, jer nisu bili na privatnom parkingu FK “Borac”.

“To je gradski stadion i svi mi, građani, imamo pravo biti tu” – rekao je Stanivuković.

Uspjeli su da spriječe Lukendića u namjeri da im pocijepa peticiju pri čemu je, kaže, došlo i do naguravanja.

Imaju i fotografije ovog verbalnog i fizičkog sukoba, mada je, kako im je rečeno, još jedan član Upravnog odbora banjalučkog fudbalskog kluba pokušao da oduzme telefon od žene koja je pokušala da fotografiše sve što se dešavalo.

Stanivuković je izrazio ogorčenje zbog napada, koji su prijavili i policiji.

“Svi građani učestvuju u finansiranju ‘Borca’, kupuju karte i odlaze na utakmice našeg kluba i zaista smo ogorčeni ovakvim ponašanjem” – rekao je Stanivuković.

Članovi Pokreta “ReStart Srpska” zajedno s odbornikom (PDP) u Skupštini Grada Banjaluka Draškom Stanivukovićem i predstavnicima nekoliko udruženja i organizacija pokrenuli su danas peticiju kojom će tražiti od Vlade RS-a da ograniči budžet za nabavku službenih vozila.

“Želimo ograničiti rasipništvo u Vladi, odnosno svim ministarstvima i kupovinu automobila vrijednih više od 100.000 KM” – rekao je Draško Stanivuković na konferenciji za medije održanoj na parkingu između Vlade RS i Gradskog stadiona.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-napad-na-stanivukovica-i-clanove-pokreta-restart-srpska/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot