Podrum u centru Banjaluke pun fekalija niko neće da očisti

Objavljeno: 19. 8. 2017 u 09:59h

Podrum zgrade u ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića 66, uz samu robnu kuće “Kastel”, mjesecima je pun fekalija i otpadnih voda, koje niko neće da ukloni, pa se smrad i vlaga šire na okolne objekte.

Riječ je o zgradi koja se nalazi u samom centru grada, svega pedesetak metara od Gradske uprave.

Do izlivanja fekalija u podrum, došlo je nakon začepljenja kanalizacione cijevi a kako nije formirana zajednica etažnih vlasnika niko ne želi da preuzme odgovornost za čišćenje, pa se ovom problemu ne nazire kraj.

Direktor robne kuće “Kastel” Nikola Lončar upozorio je na ovaj problem i gradske vlasti jer su otpadne vode bile prodrle do podruma ovog prodajnog centra.

“U Komunalnoj policiji su mi rekli da ne mogu ništa preduzeti jer nije formirana zajednica etažnih vlasnika. Stanari su samo otčepili cijev a izlivene fekalije ostavili i niko neće da ih ukloni. Mi smo očistili koliko smo mogli, ali i dalje je ostalo kanalizacije. Da stvar bude gora, prije nekoliko dana cijev se ponovo začepila pa je podrum opet bio pun otpadnih voda” – ispričao je Lončar.

Tvrdi da se pored ulaza u podrum zgrade nalaze brojni poslovni prostori, knjižara, butik i frizerski salon.

“Ovo treba da riješi neko stručan jer je sramota da se tako nešto dešava u centru grada. Hitno je potrebno čišćenje podruma, otčepljenje cijevi dezinfekcija i  deratizacija jer je to dolje jednostavno izvor zaraze” – tvrdi Lončar.

Ističe da su kanalizacione cijevi u zgradi zbog starosti pune kamenca te da je zbog toga ponovo došlo do začepljenja.

“Ne znači nam ni kada samo pročepe cijevi ako niko ne očisti fekalije. Prošao je čitav mjesec a rješenje se ne nazire. Svima sam se obraćao ali uzalud” – kazao je Lončar.

Iz Gradske uprave su rekli da su upoznati sa ovim problemom.

“Po prijavi koju smo dobili 26. jula izvršen je komunalno-inspekcijska kontrola u ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića, na broju 66, i tom prilikom  smo utvrdili da začepljenje kanalizacione cijevi. Takođe je utvrđeno da zajednica etažnih vlasnika nije registrovana. Mi smo u saradnji sa radnicima “Čistoće” pročepili  kanalizacione instalacije zgrade, ali voda iz podruma nije iscrpljena, jer “Čistoća” ne posjeduje tehničke mogućnosti da to učini” – rekli su u Gradskoj upravi.

Stanar

Jedan stanara zgrade koji nije želio da mu objavimo ime, kaže da čišćenje treba platiti a to niko ne želi.

“Mnogima zbog para fekalije ne smetaju. Naravno da strahujemo od zaraze. Otpadne vode su nagrizle zid jednog od susjednih podruma, i šta sad ti ljudi da rade? Nadležni bi trebalo da nam pomognu da riješimo problem” – rekao je ovaj stanar.

Izvor: Glassrpske/Jasmina Perišić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/podrum-u-centru-banjaluke-pun-fekalija-niko-nece-da-ocisti/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot