Škola u Banjaluci dobija učionicu pod vedrim nebom

Objavljeno: 17. 8. 2017 u 14:58h

“Zeleni park mladih” sa sekvojom i raznim vrstama drveća, kao i ukrasnim biljem, koje je niklo u dvorištu Osnovne škole “Miloš Crnjanski”, zamišljen je da bude učionica pod vedrim nebom.

Mještani i članovi Savjeta mjesne zajednice Petrićevac prije godinu osmislili su i inicirali ovaj projekat jedinstvenog mjesta za odmor i edukaciju.

“Posadili smo oko 600 sadnica raznog drveća, ukrasnog bilja i cvijeća, postavili smo betonske ploče u centru parka i uredili pješačke staze. Ostalo je da postavimo klupe i katedru. Veliki dio posla oko sadnje uradili su učenici i uposlenici škole. Mještani, a pogotovo djeca moći će koristiti park za relaksaciju ili učenje. Poslužiće za razne događaje, kao što je na primjer veče poezije, ali i za nastavu u prirodi. Ovo će biti svojevrstan trg i nosiće ime škole, Miloš Crnjanski” – kazao je predsjednik Savjeta mjesne zajednice Petrićevac Zoran Savanović.

Novac za izgradnju parka obezbijeđen je od donacija.

“U realizaciju projekta uključili su se brojni privrednici i mještani, a dio je obezbijedila i Gradska uprava. Izgradnja parka koštala je nešto više od 8.000 KM. Često organizujemo razne manifestacije u naselju na kojima informišemo javnost i potencijalne ulagače o potrebama mještana. Kada je u pitanju izgradnja našeg rajskog vrta podržalo nas je kompletno naselje, ne sjećam se da smo ikada bili ovako jedinstveni” – kazao je Savanović.

Ističe da se Petrićevac stalno širi i da je potrebno više ulagati u sadržaje za mlade.

“Osnovnu školu sada pohađa oko 800 đaka, dok ih je prije desetak godina bilo duplo manje. U naselju ima oko 13.000 stanovnika, a nemamo poštu, banku, dragstor” – istakao je Savanović.

Mještanka Bojana Bajić oduševljena je što će ovo naselje dobiti uređeno mjesto za odmor.

“Mislim da prelijepo izgleda i da će poslužiti svima, koristiće ga djeca, penzioneri svi oni željni mira i odmora” – kazala je Bajićeva.

Projekti

Zoran Savanović dodao je da je u toku realizacija nekoliko projekata u ovom naselju.

“Trenutno se radi posipanje makadamskih puteva u našem naselju. Imamo preko šest kilometara makadamskih puteva. Mislim da i druga naselja treba da slijede naš primjer, potrebno je biti uporan i stalno ukazivati na probleme “- rekao je Savanović.

Izvor: Glassrpske/Nevena Bunić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/skola-u-banjaluci-dobija-ucionicu-pod-vedrim-nebom/||claudebot