Vatrogasci spriječili tragediju na Laušu

Objavljeno: 16. 8. 2017 u 11:01h

Neugodan miris plina iz plinske stanice u ulici Crkvena unio je juče strah i paniku među stanovnike Lauša. Brzom reakcijom pripadnika Vatrogasne jedinice, koji su zavrnuli glavni ventil, spriječena je tragedija do koje je moglo doći.

“Poslije zavrtanja ventila pozvali smo servisere koji održavaju plinske stanice. Oni su ustanovili da je područje bezbjedno. Dalje je na vlasniku postrojenja i serviserima da održavaju stanicu” – rekao je zamjenik starješine Vatrogasne jedinice Aleksandar Majstorović.

Prema riječima stanara obližnje zgrade koji su zvali vatrogasce, nije prvi put da je curio plin, a za ove nedaće odgovoran je vlasnik plinske stanice koji ih je nekada snabdijevao gasom.

“Sva sreća da nije došlo do veće nesreće. Godinama imamo problema sa curenjem gasa. Žalili smo se i Komunalnoj policiji i, naravno, vlasniku stanice Miroslavu Madžariću, ali on ništa nije preduzeo. Ranije, dok smo bili priključeni na plinsku stanicu jer smo se grijali na plin, i tada je curio. Grijanje koje smo plaćali paprenih 300 KM je bilo nikakvo. Svi mi u ovim zgradama koje je snabdijevao gasom smo otkazali priključak” – kazala je stanovnica zgrade Danica Lukač.

Dodala je da je zdravstveni radnik i ne može da shvati kako neko može biti toliko neodgovoran.

“Rizik za nas stanovnike je ogroman jer izgleda da vlasnik stanice ne shvata koliko je plin opasan. Tražimo da se ukloni stanica” – dodala je Lukač.

Njena komšinica Đurđica Ajdar kaže da zbog neispravne plinske stanice svakodnevno strahuje za svoju porodicu.

“Treba da se desi tragedija da bi se nešto riješilo. Tu je i vrtić, u kojem ima 30 djece, i svi smo zabrinuti. Bukvalno, udarac loptom na stanicu može dovesti do curenja plina. Prije desetak dana prijavili smo odgovornog za stanicu i za smeće koje se nalazi na njegovom zemljištu” – kazala je Ajdar.

Madžarić

Direktor stambene zadruge “Banjaluka”, koja je vlasnik plinske stanice, Miroslav Madžarić kaže da je postrojenje ispravno i da ima sve potrebne dozvole.

“Imam građevinsku i ekološku dozvolu,  vatrogasnu saglasnost i sve moguće dozvole. Stanicu redovno održavamo. Može se desiti  svakome da mu u stanu procuri plin. Kada su se uselili, stanari su koristili gas dvije-tri godine, ali poslije su odustali. Niko više nije priključen, ali odstoji mogućnost da neko zatraži ponovo plinsko grijanje, pa zato nećemo da uklonimo stanicu. Malo plina je ostalo u tim bocama” – rekao je Madžarić.

Izvor: Glassrpske/Nevena Bunić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/vatrogasci-sprijecili-tragediju-na-lausu/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])